Snoeien en Bloeien review

Snoeien en Bloeien reviewMeer tijd overhouden om te genieten van je tuin door slim tuinonderhoud.

Dat is de achterliggende gedachte van Peter Mecklenfeld, de auteur van het nieuwe tuinboek Snoeien en Bloeien. En Peter weet waar hij over praat, al op 8 jarige leeftijd beheerde Peter zijn eigen tuintje.

Vanaf toen is de passie voor tuinen bij Peter alleen maar groter geworden. Zo wist Peter op zijn 15e al zijn eerste grote onderhoudsklus binnen te halen. Omdat hij op dat moment ook nog op school zat, moest hij manieren bedenken om het tuinonderhoud slim uit te voeren.

Het idee van uren in de tuin werken en nog geen resultaat zien kan met dit eboek dus van tafel geveegd worden.

Maar is het Snoeien en Bloeien eboek iets voor jou? En is het eboek zijn geld waard? Ik schafte het eboek van Peter Mecklenfeld aan, en in deze Snoeien en Bloeien review beschrijf ik er van vind.

Peter Mecklenfeld

De auteur van het eboek Snoeien en Bloeien is, zoals ik hierboven al zei, Peter Mecklenfeld. Hij komt uit een kleine dropje met ongeveer 1.500 inwoners, namelijk Kloosterhaar. Kloosterhaar is onderdeel van de gemeente Hardenberg.

 

Maar wie is Peter Mecklenfeld nu eigenlijk? Peter heeft in 2009 zijn eigen hoveniersbedrijf opgezet. Mecklenfeld tuinen. Deze keuze kwam niet helemaal koud uit de lucht vallen.

Peter had op dat moment namelijk al vele jaren ervaring in het aanleggen en onderhouden van tuinen. Vanaf zijn 8e had hij zijn eigen tuintje in onderhoud en hielp hij zijn vader regelmatig mee in de tuin.

Momenteel is het bedrijf van Peter uitgegroeid tot een bedrijf van serieuze omvang. Al meer dan 500 tuinen zijn aangelegd en onderhouden door het team van 9 tuinprofessionals,  én de klanten beoordelen het bedrijf gemiddeld met een 8,8.

Waarom een boek schrijven als tuinman?

Dan heb je een hoveniersbedrijf van serieuze omvang en dan ga je een boek schrijven. Waarom? Doordat het bedrijf steeds beter ging lopen, kreeg Peter meer vrije tijd.

In 2014 is hij daarom meer gaan lezen om te leren van andermans kennis en ervaringen. Zelf is Peter in die tijd ook gestart met het schrijven van artikelen. In korte tijd hebben veel mensen hulp gevonden in de artikelen die Peter schreef.

Het deed Peter goed om te zien dat hij zoveel mensen hielp met zijn artikelen, en dat motiveerde hem om het eboek Snoeien en Bloeien te gaan schrijven.

De reacties van anderen

Zelf vind ik het altijd wel prettig om te lezen wat andere mensen van een product vinden, voordat ik het product daadwerkelijk koop.

Bij het eboek van Peter was dat niet anders, en heb ik een aantal reviews gelezen. Ik moet zeggen dat die gemiddelde klantbeoordeling van 8,8 niets geks is.

Er zijn echt tientallen (als het er geen honderden zijn) goede recensies te vinden over het eboek. En tuurlijk zaten er ook slechtere recensies tussen, maar persoonlijk denk ik dat die mensen iets heel anders verwacht hadden van het eboek.

Pascal Dortmans schrijft:

Het Snoeien en Bloeien boek biedt goede handvaten om zelf de tuin te onderhouden.

Andre Koenen schrijft:

Met de concrete tips en adviezen niet alleen in het boek, maar ook zeker op het Florum, onderhoud ik nu regelmatig mijn tuin. Het onderhoud gaat zo een stuk sneller, en ik zie meer resultaat.

Dit artikel is daarom ook bedoeld om te beschrijven wat het product is, zodat jij kan beoordelen of het product bij jou past. Ik zou het zonde vinden als je het eboek koopt en er later spijt van zou krijgen.

Inhoud Snoeien en Bloeien

In dit artikel spreek ik al meerdere keren over het eboek Snoeien en Bloeien van Peter Mecklenfeld, maar eigenlijk is het niet alleen een eboek. Het is een ‘alles in 1’ onderhoudspakket voor je tuin.

Het is namelijk niet alleen het eboek Snoeien en Bloeien wat je ontvangt, maar ook een tuinonderhoudskalender, een inspiratie boek met ideeën om je tuin aan te passen én levenslange toegang tot het forum van Peter Mecklenfeld.

Eboek Snoeien en Bloeien

De titel van het eboek vind ik niet zo handig gekozen. Het verward je namelijk een beetje, want het gaat niet alleen over snoeien en bloeien.

Peter behandelt in zijn eboek ook welke ondergrond verschillende planten, bomen en heesters nodig hebben. Daarnaast gaat Peter ook in op het onderwerp ‘bemesten van de tuin’. Sommige doen het helemaal niet en andere doen het juist teveel, wat is nu de juiste balans?

Ook het onderhoud van het gazon, verwijderen van onkruid, herstellen van bestrating, bloembollen planten, en nog meer onderwerpen worden besproken in het eboek Snoeien en Bloeien.

Wat Peter de lezers vooral wil leren met de 100+ tuinonderhoud tips, is het efficiënter en voordeliger uitvoeren van onderhoud in de tuin.

Een tip van Peter in het bijzonder vond ik persoonlijk zeer handig. Om minder tijd te besteden aan het verwijderen van onkruid moet je het vaker doen zei hij, maar vaker doen kost toch meer tijd? Ik vond het eerst ook een rare gedachte, maar ik heb het eens uitgeprobeerd. En eerlijk waar het verwijderen van onkruid gaat niet alleen sneller, maar ook met minder moeite.

Tuinonderhoudskalander

De tuinkalender is als het ware een extra bonus bij de aanschaf van het Snoeien en Bloeien eboek. Op deze kalender kun je overzichtelijk zien welke werkzaamheden gedurende het jaar uitgevoerd moeten worden.

De kalender is, vind ik, overzichtelijk opgesteld. Je zit in één oogopslag wat je het komende seizoen moet doen aan onderhoud in de tuin. Dit is elke keer ingedeeld aan de hand van 6 categorieën, namelijk:

  • Vaste planten, borders, siergrassen en heesters
  • Gazon
  • (ABC) bomen
  • Fruitbomen
  • Hagen
  • Verhardingen

25 ideeën voor in de tuin

Wanneer je nu of in de toekomst plannen hebt om de tuin te veranderen, dan is het eboek ’25 ideeën in de tuin’ zeer handig.

In de inleiding van dit eboek spreekt Peter over zijn kijk op moderne tuinen. Vervolgens gaat hij in op werkelijk alles waar je aan moet denken wanneer je een nieuwe tuin gaat aanleggen. Van hangmat tot groen langs de gevel!

Florum Community

De Florum Community is een forum waar Peter en zijn team op actief zijn. Jij kunt aan hen direct al je tuinvragen stellen, of vragen en antwoorden lezen van andere forumleden.

Peter met zijn team en de andere forumleden kunnen je inspireren om dingen makkelijker, sneller of goedkoper te doen in je tuin.

Zelf vind ik het forum een perfecte aanvulling op het eboek. Voor al mijn specifieke tuinvragen kan ik op het forum terecht en vaak heb ik binnen twee uur al antwoord op mijn vraag.

Zo vroeg ik me laatst bijvoorbeeld af of een robotmaaier niet iets voor mij was. Na wat vragen en antwoorden van Peter en andere forumleden ben ik tot de conclusie gekomen dat het voor mijn tuin niet geschikt is, gezien de verschillende hoogtelevels en de hoge aanschafprijs.

Snoeien en Bloeien is een echte aanrader

Kortom Snoeien en Bloeien is een onderhoudspakket van onschatbare waarde voor iedereen die zelf het onderhoud in zijn tuin doet en dit niet alleen makkelijker, maar ook goedkoper wil doen.

Zeker als je blijvend een mooie tuin wilt creëren, is Snoeien en Bloeien een echte aanrader.

Snoeien en Bloeien is niet zomaar een eboek over het onderhouden van een tuin. Het is een ‘alles in 1’ onderhoudspakket.

Hoe kan het ook anders met een auteur die al meer dan 15 jaar ervaring heeft met het aanleggen en onderhouden van tuinen. Alle valkuilen, slimmigheidjes en technieken kent hij inmiddels wel.

Niet-goed-geld-terug garantie

Peter Mecklenfeld geeft je een 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie.

Mocht jij niet tevreden zijn over de aankoop van het eboek, dan kun je gewoon binnen 30 dagen na aanschaf je geld terug vragen.

Al acht ik de kans klein dat je niet tevreden bent met het eboek, de kans bestaat natuurlijk altijd. Door de 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie loop je niet het risico dat jouw zuurverdiende geld verspild is.

Snoeien en Bloeien Review conclusie:

Door de juiste werkzaamheden op de juiste momenten uit te voeren én de juist technieken daarbij toe te passen kan het onderhoud van je tuin een stuk makkelijker, goedkoper en sneller.

Voor de tijdelijke prijs van €27,- krijg je direct toegang tot het eboek, tuinonderhoudskalender en het forum van Peter Mecklenfeld.

In deze review heb je kunnen lezen wat het eboek inhoudt en wat mijn ervaringen ermee zijn. Ik ben zeer tevreden over het eboek van Peter, en raad het eboek van harte aan.

  • Koen
  • 21 oktober 2017
Koen
 

Koen heeft een passie voor tuinieren. Jarenlang heeft hij gewerkt als tuinman. Op Online-Tuinman.nl deelt hij informatie, tips en trucks om andere tuineigenaren te helpen bij het makkelijk en goedkoper onderhouden van de tuin.

>