Wie is Peter Mecklenfeld?

Peter Mecklenfeld Peter Mecklenfeld: wie is dat nou eigenlijk? Is hij te vertrouwen? Heeft hij wel ervaring met tuinieren?

Goede vragen! Ik was hier ook benieuwd naar, en ik heb gezocht naar meer informatie over hem.

In dit artikel vertel ik je alles wat je moet weten over Peter Mecklenfeld.

Lees snel verder.

[inhoudsopgave]

Peter Mecklenfeld

Om iets meer te weten te komen over Peter Mecklenfeld ben ik op Google opzoek gegaan naar informatie over hem.

Petrus Hermanus Josephus, ofwel Peter, is geboren op 16 april 1989 te Hardenberg. Tot zijn 12e heeft Peter ergens achteraf gewoond in de buurt van Slagharen.

Momenteel woont de 28e jarige Peter samen met zijn vriendin Ilona in Kloosterhaar. Zijn woonplaats is overigens nooit buiten de provincie Overijsel geweest.

Opleiding

Peter Mecklenfeld heeft vier jaar, van 2004 tot 2008, een MBO opleiding gevolgd aan AOC De groene Welle te Hardenberg. De opleiding die hij daar heeft gevolgd is Uitvoerder Groenbedrijf.

Hierna is gaan doorstuderen aan een HBO instelling. In tegenstelling tot zijn groen gerelateerde MBO opleiding, sloeg hij een andere weg in met zijn HBO opleiding. Commerciële economie. Deze studie heeft Peter van 2009 tot 2010 gevolgd aan de Saxion Hogeschool te Deventer.

De studie commerciële economie heeft Peter vervolgens voortgezet bij de NCOI opleidingsgroep, waar hij in 2013 zijn diploma in handen heeft mogen nemen.

Ondernemer

Op zijn Facebookpagina noemt hij zichzelf een ondernemer, inspirator & auteur. Daarover heb ik iets meer informatie opgezocht, en hieronder vertel ik iets meer over het ondernemerschap van Peter Mecklenfeld.

Vanaf 2009 is Peter Mecklenfeld officieel ondernemer. In dat jaar heeft hij zijn hoveniersbedrijf, Mecklenfeld Tuinen, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Enschede. Dat was de officiële start van zijn hoveniersbedrijf.

Voordat Peter zijn bedrijf inschreef was hij al bezig met tuinen aanleggen en onderhouden. Op zijn 8e beheerde hij al zijn eerste eigen tuintje. Eerst met wat afrikaantjes erin, vervolgens een vijver van 10 m3 en daarna verbouwde Peter pompoenen en kalbassen in zijn tuintje die hij vervolgens weer verkocht.

Naast dit eigen tuintje hielp Peter zijn vader de meeste zaterdagen in de tuin. Met zijn skelter en aanhanger reed hij in de tuin rond om te helpen waar dat nodig was. Het gras had naar eigen zeggen geen tijd om te groeien bij Peter. Met de zitmaaier van zijn vader, die later zijn eigendom werd, maaide hij regelmatig het gras.

Mecklenfeld Tuinen

Zoals ik al zei heeft Peter het bedrijf Mecklenfeld Tuinen opgericht. Het bedrijf is gevestigd op het industrieterrein Haardijk te Hardenberg.

Het handelsmerk van Mecklenfeld Tuinen is Moderne Tuinen waarin rust en eenvoud centraal staan. Met een team van negen medewerkers, die verantwoordelijk zijn voor de aanleg en het onderhoud van tuinen, bedient het bedrijf klanten in en rondom Hardenberg.

Peter Mecklenfeld

Via Hoveniers Nederland, een onafhankelijk platform waar consumenten een hoveniersbedrijf beoordelen, scoort Mecklenfeld Tuinen zeer hoog. Een ruime 8,8. Op basis daarvan is wel te concluderen dat Peter Mecklenfeld een ware expert is in zijn vakgebied.

Reinhout maatwerk Overkappingen

Met zijn hoveniersbedrijf heeft Peter Mecklenfeld een exclusief eigen merk opgezet. Reinhout maatwerk Overkappingen.

Dit merk komt voort uit de grote vraag naar maatwerk overkappingen tijdens de tuinaanleg. Peter heeft dat, dankzij zijn studie en kennis in tuinen, op een commerciële manier weten aan te pakken.

Hieruit is het merk Reinhout maatwerk Opkappingen voortgekomen.

Inspirator en auteur

Hierboven vertelde ik al iets meer over het ondernemerschap van Peter, maar wat maakt hem een inspirator en auteur?

Peter is als blogger actief op Florum. Op dat Florum inspireert hij andere tuinliefhebbers met zijn artikelen. Daarnaast heeft Peter twee boeken geschreven met betrekking tot tuinieren.

Het eerste boek heeft hij uitgebracht in 2014, en heet 25 ideeën voor in de tuin. Met dat eboek probeert Peter lezers te inspireren bij het maken van nieuwe tuinplannen.

Na het succes van dit eerste boek, is Peter begonnen aan een tweede boek. Snoeien en Bloeien. Dat eboek heeft hij in 2016 uitgebracht. Het doel van dat boek is om doe-het-zelf tuiniers te helpen met het onderhouden van de tuin.

Conclusie Peter Mecklenfeld

Op deze pagina heb ik kort vertelt wie Peter Mecklenfeld is, wat hij gedaan heeft en wat hij momenteel doet.

Het antwoord op de vraag ‘heeft hij wel ervaring met tuinieren’ is op deze pagina wel beantwoord. Peters ervaring en kennis op het gebied  van tuinieren is zeer groot.

Gezien de goede klantbeoordeling en de positieve reviews die ik online tegenkwam, is wel te concluderen dat Peter en zijn bedrijf te vertrouwen zijn.

>
close
Stop met geld verspillen aan niet werkende meststoffen!
Bemestingsgids cover ringband

Je gegevens zijn 100% veilig