Bladvlekkenziekte in het gras bestrijden?

bladvlekkenziekte gras bestrijden

​Bladvlekkenziekte bestrijden is een flinke opgave. Dit geldt zeker wanneer jij dit nog niet eerder hebt gedaan. Heb jij te maken met bladvlekkenziekte in het gras? Stel het bestrijden dan vooral niet uit, want deze grasziekte verdwijnt namelijk niet vanzelf.

Voor jij start met bladvlekkenziekte bestrijden in jouw gazon is het natuurlijk wel makkelijk om eerst wat meer te weten over het probleem. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In onderstaande tekst vertel ik jou alles wat je moet weten over bladvlekkenziekte.

Hoe ziet bladvlekkenziekte eruit?

Een goed gazon is mooi groen van kleur. Wordt jouw grasmat de laatste tijd steeds bruiner? Dan kan dit komen door bladvlekkenziekte. Bij deze aandoening verschijnen er namelijk bruine vlekjes op de grassprieten.

Bladvlekkenziekte begint altijd met kleine bruine vlekjes, maar ontwikkelt zich snel. Jouw gazon wordt zodoende steeds bruiner en dat is natuurlijk geen fraai gezicht. Ga daarom direct over tot bladvlekkenziekte wanneer jouw grasmat bovenstaande symptomen heeft.

Oorzaak van bladvlekkenziekte

In verreweg de meeste gevallen duikt bladvlekkenziekte in de herfst op. Hoe dit komt? Omdat de temperatuur dan vaak nog relatief hoog is. Dit geldt eveneens voor de luchtvochtigheid. De ingrediënten voor bladvlekkenziekte zijn in dat geval namelijk optimaal.

Bovendien groeit jouw gazon in dit jaargetijde niet zo hard. Bladvlekkenziekte heeft zo een goede kans om zich te ontwikkelen. Dit probleem verdwijnt nooit vanzelf, dus doe er direct wat aan. In het ergste geval worden jouw graszoden dusdanig aangetast dat deze niet meer te redden zijn.

Bladvlekkenziekte in gazon bestrijden

Heb jij te maken met bladvlekkenziekte? Begin dan direct met bladvlekkenziekte in gazon bestrijden. Hoe je dit doet? Begin allereerst met het maaien van jouw gazon in de herfst. Verwijder de losse grasdelen vervolgens van jouw gazon door deze in de container te gooien.

Na het maaien en het verwijderen van de grasmat is het zaak deze te bemesten. Belangrijk is om hiervoor de juiste bemesting te gebruiken. Wanneer jij de juiste soort mest gebruikt kan bladvlekkenziekte bestrijden namelijk snel succesvol zijn.

Zelf ben ik enorm fan van ECOStyle Gazon AZ. Deze meststof bevat alle voedingsstoffen die je gazon nodig heeft.  

  • Koen
  • 7 oktober 2019
Koen
 

Koen heeft een passie voor tuinieren. Jarenlang heeft hij gewerkt als tuinman. Op Online-Tuinman.nl deelt hij informatie, tips en trucks om andere tuineigenaren te helpen bij het makkelijk en goedkoper onderhouden van de tuin.

>