Welke mierenspray kopen? Bekijk de top 3!
01 mei 2018 

Welke mierenspray kopen? Bekijk de top 3!

Een mierenspray kan zeer goed werken tegen mieren. Let op kan. Het ligt eraan welke mierenspray je gaat kopen. 

Ook de situatie, binnen- of buitenshuis, bepaalt of een mierenspray effectief is. Of dat je toch beter een ander mierenverdelingsmiddel kunt gebruiken. 

Een anti mieren spray moet je op de juiste manier gebruiken, anders heeft het weinig effect. Dit artikel gaat over welke mierenspray je het beste kunt kopen. 

Je gaat lezen: 

Wat mierenspray is en hoe het werkt 

 Hoe je anti mieren spray gebruikt

√ Of het bestrijdingsmiddel gevaarlijk is voor mensen 

√ Een top 3 van de beste mierensprays momenteel op de markt

Wat is mierenspray

Voordat je een goede keuze kunt maken uit de top 3 beste mierensprays, moet je weten wat een mierenspray is. En wat een anti mierenspray doet. 

Mierenspray is een bestrijdingsmiddel tegen mieren dat samen met lucht of drijfstof onder hoge druk in een spuitbus zit. Door de hoge druk in de spuitbus verspreiden de giftige stoffen zich over een groot oppervlakte. 

Om in smalle kieren en gaten te komen worden de meeste mierensprays geleverd met een rietje. Bevestig dit rietje aan de spuitmond van de spuitbus. Je kunt zo heel doelgericht mierenspray aanbrengen. 

Mierenspray is een insecticide en de giftige stoffen in de spray zijn veelal Tetramethrin en Permethrin.

Hoe werkt mierenspray

De werking van mierenspray komt veel overeen met die van mierenpoeder. Een mierenpoeder desoriënteert mieren, zodat de mieren de weg niet meer terug vinden naar het nest. 

Een mierenspray dood mieren vrijwel direct nadat ze in aanraking zijn gekomen met het middel. Dus ook de mieren die in aanraking zijn gekomen met mierenspray keren niet meer terug naar het nest. 

De mieren die je buiten het nest ziet zijn vooral de werksters. Door deze te bestrijden zorg je ervoor dat de koninginnenmier en de larven in het nest geen eten meer krijgen, en dus ook dood gaan. 

Een mierenspray is daarom ook zeer handig voor de bestrijding van vliegende mieren. Deze vallen na het inademen van de giftige stoffen direct op de grond, en gaan dood.

Hoe gebruik je mierenspray

Om mierenspray effectief in te zetten moet je weten hoe je het gebruikt. Dit is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Maar ik wil het hier toch even benoemen. 

Mierenspray werkt het effectiefste als je het direct op het mierennest spuit, en dan vooral op de ingangen. Krijg je het nest niet gevonden? Geen probleem. Spuit de drukste, zo niet alle, looproutes van de mieren goed in met mierenspray.

Zorg dat je zo’n 20 tot 25 centimeter afstand houdt van de spuitmond tot het mierennest of de looproute. De mierenspray heeft dan de kans om goed te vernevelen en een groter oppervlakte van giftige stoffen te voorzien. Als je het rietje gebruikt om in naden, kieren en langs kozijnen mieren te bestrijden hoef je deze afstand niet te bewaren. 

Zie je na 3 tot 4 weken nog mieren lopen? Herhaal de behandeling dan nog een keer. Eventueel kun je overwegen om ook een mierenlokdoos in te zetten om de mieren sneller te bestrijden. 

Wil je meer weten over het gebruik van mierenspray? Kijk dan op het etiket van de spuitbus. Hierop staat altijd een gebruiksaanwijzing.

Is mierenspray gevaarlijk voor mensen

Een mierenspray moet je niet direct op planten sproeien. Anders zouden die weleens dood kunnen gaan. Maar hoe gevaarlijk is mierenspray eigenlijk voor mensen? 

Nou, dodelijk is het voor mensen niet. Maar het is beter om kinderen en huisdieren niet in de buurt te laten komen van plekken waar net is gesprayd. De kans bestaat dat ze wat van de giftige stof binnenkrijgen. 

Is-mierenspray-gevaarlijk-voor-mensen

Een mierenspray is prima binnen te gebruiken. Zorg wel dat je goed ventileert als je de mierenspray gaat toepassen. Niet alleen voor je gezondheid, maar ook om de nare lucht uit je huis te krijgen. In de officiële informatiebladen van grote mierenspray producenten staat dat persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals handschoenen en een mondkapje niet nodig zijn tijdens het toepassen van het middel.

Echt gevaarlijk is mierenspray dus niet voor mensen. Zeker niet als officiële mierenbladen geen persoonlijke beschermingsmiddelen voorschrijven.

Welke mierenspray kopen: top 3

Denk je dat een mierenspray in jouw situatie de oplossing is? Of is een mierenlokdoos of mierenpoeder toch geschikter?

Maar welke mierenspray kun je dan het beste kopen? Er is tegenwoordig zoveel aanbod van verschillende middeltjes en sprays. Maar welke mierenspray werkt nu echt tegen (vliegende) mieren? 

Ik heb inmiddels al veel verschillende mierensprays gebruikt. Ook heb ik veel reviews en ervaringen van andere gebruikers gelezen. Op basis daarvan heb ik een top 3 van de best werkende mierensprays gemaakt. 

Deze top 3 zie je hieronder.

#1 HG X mierenspray kopen

Met de HG mierenspray heb ik zelf ervaring. Deze mierenspray is namelijk mijn favoriet. Dit komt omdat de spray vlekvrij is, en mieren vrijwel direct dood. HG zegt niet voor niets altijd:

HG, doet wat het beloofd

De HG X mierenspray past ook volledig bij die slogan. Simpel, no-nonsens maar toch zeer effectief. HG beweert dat de mierenspray tot wel 6 weken werking kan hebben. Let goed op KAN. Het is geheel afhankelijk van de grote van de mierenplaag hoe vaak je moet sprayen. 

In een HG mierenspray review las ik dat een gebruiker ontevreden was over het middel. De mieren kwamen namelijk na 2 weken alweer terug.Neem dus in je achterhoofd mee dat bij jou ook een groot mierennest aanwezig kan zijn. Je moet dan waarschijnlijk ook na 2 weken weer opnieuw spuiten tegen mieren. Klik op de link hieronder om HG mierenspray tegen de scherpste prijs aan te schaffen. 

Bekijk HG mierenspray 

#2 Luxan mierenspray

De nummer 2 van deze lijst is Luxan mierenspray, geleverd in een spuitbus van 400 ml. Ook deze producent beweert een nawerking tot wel 6 weken. 

Maar ook hier is dit puur afhankelijk van de grote van de mierenplaag. Heb je te maken met een heel groot nest? Dan bestaat de kans dat het middel na 2 weken al helemaal op is, en dus niet meer werkt. 

De reviews over de Luxan mierenspray zijn zeer goed. En de anti mieren spray wordt zelfs een “aanrader” genoemd. 

Heb je veel last van mieren? Dan kun je tot 28% besparen door meerdere spuitbussen tegelijk te kopen. (ook als je 1 spuitbus koopt krijg je een scherpe prijs hoor) Klik op de link hieronder om die scherpe prijs te bemachtigen. 

Bekijk Luxan mierenspray

#3 ECOstyle mierenspray kopen

Op het gebied van milieuvriendelijke mierenbestrijding scoort ECOstyle over het algemeen goed. In de meeste gevallen zelfs zo goed dat ik het liefst geen ander product gebruik.

Voor mierenspray is dat wat anders. Niet dat ECOstyle slechte mierenspray heeft. Nee zeker niet. Maar HG en Luxan presenteren op dit gebied wat beter. 

De mierenspray van ECOstyle wordt ook geleverd in een spuitbus van 400 ml met een handig rietje/ spuitstuk. Met zo’n bus kun je ongeveer 16 m2 bespuiten. Houd hiervoor de spuitbus zo’n 10 seconden op iedere vierkante meter. Maar het grote verschil met de andere merken is dat ECOstyle gebruik maakt van gewone lucht in plaats van drijfgas. Dit is beter voor mens en milieu. 

Wil je bijdragen aan een beter milieu? Dan is de mierenspray van ECOstyle een verstandige keuze.

Bekijk ECOstyle mierenspray

Over de schrijver
Koen heeft een passie voor tuinieren. Jarenlang heeft hij gewerkt als tuinman. Op Online-Tuinman.nl deelt hij informatie, tips en trucks om andere tuineigenaren te helpen bij het makkelijk en goedkoper onderhouden van de tuin.
Reactie plaatsen