Waar je wespenspray kopen?

waar wespenspray kopenWaarschijnlijk erger je jezelf kapot aan het zoemende geluid van wespen in of rondom je tuin. Je wilt deze wespen bestrijden, maar vraagt jezelf af waar je wespenspray kunt kopen.

Dit is niet gek. Meer mensen zitten met dezelfde vraag als jij. Ze weten niet waar ze wespenspray kunnen kopen, en bestrijden de wespen daarom maar niet.

Zonde! Met een goede wespenspray kun je heel gemakkelijk de overlast van wespen tegengaan.

In dit artikel lees je daarom meer over anti wespenspray. Niet alleen waar je wespenspray koopt. Maar ook hoe wespenspray werkt, wat ervaringen zijn van andere die wespenspray gebruiken en welke wespenspray je het beste kunt kopen.

Hoe werkt wespenspray

Voordat je wespenspray koopt moet je weten hoe het werkt. Zonder te weten hoe wespenspray werkt lukt het niet om het succesvol te gebruiken. Of een goede keuze te maken voor het beste wespenbestrijdingsmiddel. Want wanneer kies je voor een wespenspray of juist een poeder?

Wespenspray is een geschikt bestrijdingsmiddel als je weet waar het wespennest zit. Door de wespenspray op en in het wespennest te spuiten komen de wespen in aanraking met de giftige stof.

Deze giftige stof in wespenspray werkt vrij snel. Vaak zie je binnen enkele minuten de eerste wespen al dood op de grond liggen. Hoe lang een wespenspray werkt is afhankelijk van:

 • Het merk wespenspray
 • Weersomstandigheden

Gemiddeld werkt een wespenspray nog tot ongeveer 4 tot 6 weken na de behandeling.

Wespenspray gebruiken

Of wespenspray wel of niet werkt hangt af van het juiste gebruik. Gebruik je de wespenspray op een verkeerde manier dan kan het zijn dat de spray niet werkt. En is het weg gegooid geld.

Of nog erger. De wespen steken je en je krijgt overal uitslag en allergische reacties. Om dat te voorkomen moet je een wespenspray op de juiste manier gebruiken. En dat kan met een wespenspray alleen als je recht op het nest kunt spuiten, of het wespennest in een spouwmuur zit.

Het juiste tijdstip om wespenspray te gebruiken is ’s avonds tijdens de schemer. De wespen keren dan terug naar het wespennest. Dat is dan het perfecte moment om het hele nest tegelijk uit te roeien.

Wespenspray gebruiken

De stappen voor het gebruiken van de wespenspray zijn:

 1. Bescherm jezelf tegen de wespen. Trek kleding met lange mouwen en lange broekspijpen aan en zorg dat deze afgedicht zijn. Draag ook handschoenen en bescherming voor je hoofd.
 2. Zoek de nestingang waar de wespen in en uit vliegen.
 3. Spuit deze ingang goed in met de wespenspray. De wespen raken direct verlamt zodra ze in aanraking komen met de spray.
 4. Om het nest van binnen helemaal uit te roeien gebruik je het meegeleverde rietje. Spuit de wespenspray royaal in het nest.
 5. Ventileer de ruimte na het spuiten goed zodat de giftige stoffen verdwijnen
 6. Controleer enkele weken na de behandeling of er nog wespen in het nest zitten. Is dat het geval? Herhaal bovenstaande stappenplan dan nogmaals.

Een wespenspray werkt dus heel goed tegen het bestrijden van wespen in het wespennest. Kan je het wespennest niet vinden? Of vind je het gebruik van een wespenspray te gevaarlijk. Er zijn genoeg andere mogelijkheden om wespen te bestrijden, verjagen of te verwijderen.

Wespenspray ervaring

Op het internet lees je veel verhalen over het bestrijden van wespen. Vele zijn er positief, maar een enkeling heeft minder goede ervaring met wespenspray.

Zelf heb ik al meerdere keren wespenspray gebruikt. En met succes. Mijn ervaring met wespenspray komt door de boerderij waar ik woon. Er zitten nogal wat kieren en naden in de spouwmuur waar wespen zich snel thuis voelen.

Regelmatig heb ik daarom ook last van een wespennest. Om deze snel en zo goedkoop mogelijk te bestrijden gebruik ik veelal wespenspray.

Mijn ervaring is dat wespen al binnen enkele minuten dood neervallen van de wespenspray. Ook worden de larven in het nest aangepakt, waardoor het hele nest doodgaat. Dit maakt wespenspray voor mij een zeer geschikt bestrijdingsmiddel.

Waar wespenspray kopen

Wespenspray kun je op veel plekken kopen. Maar waar kun je wespenspray nu het beste kopen? En misschien nog belangrijker, welke wespenspray moet je kopen?

Je wilt natuurlijk niet te veel betalen voor een wespenspray. Of een wespenspray kopen die achteraf niet blijkt te werken.

Zelf heb ik op verschillende plekken mijn wespensprays gekocht. Ook heb ik verschillende wespensprays gebruikt. De een met meer succes dan de ander.

Hieronder lees je wat mijn top 3 van de beste wespensprays is, en waar je deze kunt kopen.

#1 Bayer wespen schuimspray

De schuimspray van Bayer vind ik persoonlijk het makkelijkste om wespen te bestrijden. De wespen schuimspray werkt snel en is goed betaalbaar.

Deze schuimspray van Bayer is prima te gebruiken voor binnenhuis hangende nesten of nesten in de spouwmuur. Maar ook voor buitenshuis gebruik werkt deze wespenspray zeer effectief.

De werkzame stoffen in de wespenspray van Bayer zijn Permetrhin (0,25%) en tetramethrin (0,05%). Dit is ruim voldoende om wespen direct te desoriënteren en kort erna sterft de wesp.

Persoonlijk vind ik het schuim prettig. Dit hebben niet alle wespensprays. In het schuim kleven de wespen direct vast en raken ze gedesoriënteerd. Hierdoor kunnen ze je niet meer (zo makkelijk) aanvallen.

Bestel Bayer wespenspray

#2 Luxan wespenspray

Ook een zeer goede wespenspray is die van Luxan. Net zoals Bayer is ook Luxan een zeer bekend en goed merk als het gaat om insectenbestrijding.

Het middel dood zowel volwassen wespen als de larven in het nest. Ook heeft de Luxan Wespenspray een lange nawerking. Zo werkt het gif nog na tot 4 tot 6 weken na de behandeling.

Hierdoor is in veel gevallen 1 behandeling al genoeg om het hele nest te bestrijden. Naast Bayer vind ik de wespenspray van Luxan ook heel goed. Maar ik ben niet de enige die dat vind. Zie de Luxan wespenspray reviews hieronder.

Luxan wespenspray review ervaringen

De werkzame stoffen in de wespenspray van Luxan zijn tetrametrhin en permetrhin. In dezelfde verhouding als de wespenspray van Bayer.

Bestel Luxan wespenspray

#3 HG wespenspray

De wespenspray die deze top 3 van beste wespensprays compleet maakt is de HG wespenspray. Wat betreft de werkzame stoffen is de HG wespenspray hetzelfde als de andere twee.

Een goede behandeling met HG wespenspray dood snel het hele nest. En de giftige stoffen blijven 4 tot 6 weken werkzaam.

HG wespenspray is dus goed vergelijkbaar met de wespensprays van Bayer en Luxan. Het enige verschil is dat de HG wespenspray ietsjes duurder is als je ze los koopt.

Wil je toch HG wespenspray gebruik? Gebruik dan onderstaande kortingslink om tot 10% korting te krijgen op je bestelling.

Bestel HG wespenspray
Koen
 

Koen heeft een passie voor tuinieren. Jarenlang heeft hij gewerkt als tuinman. Op Online-Tuinman.nl deelt hij informatie, tips en trucks om andere tuineigenaren te helpen bij het makkelijk en goedkoper onderhouden van de tuin.

 • Tooske schreef:

  Ik heb al drie avonden(als de wespen binnen in het nest zaten) HG spray in een beginnend nest in de spouwmuur gespoten (spleet boven mijn schuifpui buiten ) er vliegen nog steeds wespen in en uit….heb het lange spuitje gebruikt en spuit steeds net zo lang tot het schuim naar buiten komt….moet ik doorgaan hiermee?

  • Koen schreef:

   Hoi Tooske,

   Vervelend dat de HG spray niet direct werkt voor het bestrijden van de wespen. Ik adviseer je wel om door te gaan met de spray, maar deze dan toe te passen in de vroege ochtend wanneer de wespen ook nog in hun nest zitten. De spray zit dan net op de nestingang wanneer de wespen willen gaan uitvliegen (later in de ochted). Veel kans dat het middel dan effectiever is.

   Veel succes, en laat me even weten of het gewerkt heeft!

 • Remco schreef:

  Ik heb zojuist de HG wespenspray gebruikt voor 3 kleinere nesten in aanbouw. Het schuim zorgde er gelijk voor dat de wespen verlamd raakten en vlak daarna al overleden. Nu even afwachten of alles geraakt is, maar voor de eerste keer overtreft het mijn verwachtingen!

  • Koen schreef:

   Hoi Remco,
   Hartstikke mooi dat de wespenspray zo snel werkt bij je. Dat betekent dat je de spray goed hebt aangebracht!

   Hopelijk blijven de wespen voortaan weg uit je tuin.

 • >