Kippengids review: bouw makkelijk je eigen kippenhok!
04 november 2017 
in Reviews

Kippengids review: bouw makkelijk je eigen kippenhok!

De kans is groot dat je overweegt om de Kippengids te kopen. Anders was je niet op deze Kippengids review terecht gekomen.

Waarschijnlijk ben je nog niet helemaal overtuigd over de Kippengids. Je bent daarom op het internet opzoek gegaan naar meningen, ervaringen en reviews van anderen die de Kippengids van Fred Schouten gekocht hebben.

Daarvoor heb je hier het juiste artikel gevonden. Ik was laatst opzoek naar bouwtekeningen om zelf een kippenhok te maken. Via het internet kwam ik uit bij de bouwtekeningen van de Kippengids. Na me verdiept te hebben in het boek, heb ik besloten om het boek te kopen.

Vol goed moed ben ik aan de slag gegaan met de bouwtekeningen in de Kippengids. En hier geef ik je mijn eerlijke review over het boek. Is de Kippengids zijn geld waard? Lees het in mijn review hieronder.

Wie is Fred Schouten?

Voordat ik het echt over de inhoud van het boek ga hebben, is het goed om te weten wie de auteur van het boek is. Tenminste dat vind ik één van de belangrijkste zaken als ik een boek of handleiding koop. Een auteur die geen verstand van zaken heeft kan ook geen nuttige informatie geven.

De auteur van de Kippengids is Fred Schouten. Fred is timmerman van beroep. Een echte doe-het-zelver in hart en nieren. Een kippenhok bouwen kan hij dus wel.

Fred heeft naast de Kippengids nog een ander bouwtekeningenpakket samengesteld. Freds bouwtekeningen. Dat pakket wordt al door meer dan 12.500 doe-het-zelvers in Nederland en België gebruikt.

Fred is geen amateur of oplichter. Hij heeft zijn bedrijf namelijk netjes ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Op het internet lees ik alleen maar goede verhalen over Fred Schouten. Dat laat zien dat het een ware expert is op het gebied van timmeren en bouwtekeningen maken.

Voor wie is de Kippengids?

De Kippengids is voor iedereen die zelf een kippenhok wil bouwen. Niet alleen beginners hebben er iets aan, maar ook zeker handige doe-het-zelvers.

Tegenwoordig zitten veel kippen in mega stallen bij elkaar met maar 1 doel. De productie van eieren. Dit is niet goed voor het dierenwelzijn. Je ziet daarom steeds meer mensen die zelf kippen gaan houden.

Als je zelf kippen houdt heb je dagelijks verse eieren van een kip met een goed leven. Kippen hebben daarnaast nog een voordeel; ze zorgen continue voor leven in de tuin. Of je nu een beginnende doe-het-zelver bent, of een handige klusser; dit eboek is voor jou.

De Kippengids review en ervaringen:

Enkele weken geleden was ik opzoek naar bouwtekeningen voor een nieuw kippenhok. Ik kwam terecht bij de Kippengids, en besloot het boek te kopen.

Er was iets wat mij eerlijk gezegd een beetje tegenhield om het boek te kopen; ik ben nogal handig in en rondom het huis, en dacht dat het boek niets zou toevoegen voor mij.

Toch heb ik besloten het boek te kopen. En ik was aangenaam verrast toen ik er doorheen keek. Je ziet namelijk dat Fred Schouten zijn klanten echt begrijpt. Fred geeft voor elk model kippenhok duidelijke bouwtekeningen die iedereen begrijpt.

Ook praat het niet met moeilijke vaktermen. De materiaallijst bij elk kippenhok vind ik een ideale toevoeging aan de bouwtekeningen in het boek.

Kippengids inhoud:

Het 132 pagina’s tellende eboek de Kippengids bestaat uit:

  • Informatie over het aanvragen van een vergunning voor een kippenhok.
  • Informatie over de verschillende kippenrassen.
  • Advies over het voeden van kippen.
  • Bouwtekeningen voor 14 verschillende kippenhokken, inclusief een kippenflat en kippenhooiberg
  • Bouwtekeningen voor kippenrennen
  • Verschillende bouwtekeningen voor zitstokken
  • En bouwtekeningen voor verschillende voederbakken

Met de Kippengids heb je alle informatie in handen om direct aan de slag te gaan met de bouw van een kippenhok. Met de stap-voor-stap tekeningen kan iedereen zelf een kippenhok maken.

Materiaallijst per kippenhok

Zoals ik al zei is elke tekening voorzien van een materiaallijst. Met deze materiaallijst kun je direct naar de bouwmarkt rijden om de materialen op te halen. Het grote voordeel is dat je hierdoor niets vergeet.

kippenhok-maken-1

Elke materiaallijst laat zien wat benodigd is voor dat type kippenhok, zoals schroeven, houtsoort, type gaas en overige materialen. Daarbij wordt niet alleen de hoeveelheid genoemd, maar ook de afmetingen.

Ga direct naar de geheime Kortingspagina>>

Mijn ervaring

Direct nadat ik het boek heb gekocht, ben ik er rustig doorheen gaan bladeren op een dinsdagavond. Al snel vond ik het model kippenhok die het beste bij mijn wensen en tuin paste. De zaterdag erop ben ik ’s morgens meteen met de materiaallijst naar de bouwmarkt gereden. De bouwmarkt zaagde het hout wat ik had besteld meteen op maat. Iets wat bijna elke bouwmarkt voor je kan doen.

Thuis aangekomen met een aanhanger vol materialen, ben ik begonnen met de materialen per soort en afmeting bij elkaar te leggen. Daarna was het bouwen van het kippenhok relatief vrij snel gebeurd. De duidelijke bouwtekening van het kippenhok hielp daar enorm bij.

Het enige waar ik tegenaan liep was dat ik alleen was. Dat maakte het lastig om planken vast te houden en tegelijkertijd te schroeven. Gelukkig kwam mijn zoon op bezoek, en heeft hij me geholpen met de bouw.

Diezelfde dag nog hebben we samen het hok afgebouwd. ’s Maandags heb ik de kippen erin gezet, waardoor ik nu dagelijks van verse eieren geniet.

Wat vinden andere mensen ervan?

Zoals je hierboven in de Kippengids review hebt kunnen lezen, heeft het boek mij goed geholpen bij het bouwen van mijn kippenhok.

Freds Kippengids heeft niet alleen mij geholpen met het maken van een kippenhok. Al meer dan 4500 mensen hebben het boek gekocht.

Dit is wat andere kopers over het boek zeggen:

Dit zegt Lize:

Mijn vriend wil heel graag kippen, en voor zijn verjaardag heb ik de Kippengids cadeau gedaan. Hij was er enorm blij mee, en is meteen aan de slag gegaan met het bouwen van een kippenhok. 

Klaas maakt zijn kleinkinderen blij:

Mijn twee kleinzonen wilde graag kippen om de eieren te kunnen verkopen, maar mijn schoonzoon is niet zo’n handige klusser. De hulp van opa werd ingeroepen. En met de Kippengids hebben we met zijn 4e een mooi kippenhok kunnen maken. De jongens zijn er dol op. 

Karel heeft veel geld bespaard:

Toen ik de offerte binnenkreeg van de plaatselijke timmerman schrok ik van de prijs. Op het internet kwam ik de Kippengids tegen en voor 17 euro durfde ik wel een gokje te wagen. Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet verwacht had dat ik met de Kippengids zo gemakkelijk een kippenhok zelf kon maken. Ik ben er blij mee! 

De reacties hierboven beschrijven de Kippengids goed. En ik kan me er helemaal in vinden.

De Kippengids review conclusie

In dit artikel heb ik je verteld wat ik van de Kippengids vind, en hoe het boek mij geholpen heeft.

In deze review heb je kunnen lezen dat ik zeer tevreden ben met de Kippengids. Het eboek is zeer handig voor beginnende en gevorderde klussers die opzoek zijn naar een bouwtekening voor een kippenhok.

Een kippenhok komt er niet door alleen de Kippengids te lezen. Jij bent degene die met de informatie in het boek aan de slag moet gaan met de bouw.

De Kippengids biedt goede handvaten om te starten daarmee.

De Kippengids kopen doe je met korting

Als je zelf een kippenhok wilt bouwen waar je trots op kunt zijn, of geld wilt besparen aan een dure timmerman, dan raad ik je de Kippengids van harte aan.

Ik – maar ook vele anderen zoals je hebt kunnen lezen – hebben er met alle tevredenheid een eigen kippenhok door kunnen bouwen.

Door op onderstaande link te klikken ga je direct naar een geheime kortingspagina.

Zelf Een Kippenhok Maken?

In de Kippengids geeft Fred Schouten alle informatie, tips en bouwtekeningen voor het zelf maken van verschillende soorten kippenhokken. Ontvang direct het bouwpakket door naar deze geheime KORTINGSPAGINA te gaan

Over de schrijver
Koen heeft een passie voor tuinieren. Jarenlang heeft hij gewerkt als tuinman. Op Online-Tuinman.nl deelt hij informatie, tips en trucks om andere tuineigenaren te helpen bij het makkelijk en goedkoper onderhouden van de tuin.
Jaap van der Vreede
Door

Jaap van der Vreede

op 24 Mar 2021

kun je de kippenmest ook op de composthoop gooien?

Koen
Door

Koen

op 27 Mar 2021

Hoi Jaap, Kippenmest bevat veel nitraat. Nitraat zorgt voor een enorme groeiboost van de planten. Als je de verse mest van de kippen rechtstreeks bij je planten gooit bestaat de kans dat de planten te hard gaan groeien of verbranden. Te snel groeien zorgt voor slappe en kwetsbare planten. Het is daarom heel verstandig om de kippenmest uit het kippenhok eerst op de composthoop te laten composteren samen met andere materialen op de composthoop. Doe dit minimaal een half jaar. Na dat half jaar heb je geweldig goede voedselrijke compost. Bekijk hiervoor ook mijn artikel over het maken van een composthoop https://online-tuinman.nl/composthoop-maken/ Succes!

Reactie plaatsen