Freds Bouwtekeningen: Hoe goed is dit pakket nu echt?

freds building drawings review

Freds Bouwtekeningen pakket heb ik ongeveer een jaar geleden gekocht na veel twijfelen.

Voordat ik dat deed heb ik veel ervaringen, meningen en reviews van anderen gelezen. Dat nam veel twijfels weg die ik had over de betrouwbaarheid en kwaliteit van Freds Bouwtekeningen.

Waarschijnlijk zit jij nu in hetzelfde schuitje als waarin ik 1 jaar geleden zat. Je twijfelt of de bouwtekeningen van Fred iets voor jou zijn. Omdat je misschien geen geboren klusser bent. Of omdat je jezelf afvraagt hoe betrouwbaar Freds bouwtekeningen pakket is.

Om jou een goede keuze te laten maken, heb ik deze Freds Bouwtekeningen review geschreven.

Waarom ik pas een jaar na aanschaf deze review schrijf? Simpel. Ik wilde eerst ervaring opdoen met het pakket om vanuit deze ervaring jou zo goed mogelijk te adviseren.

Ik heb daarom eerst 5 bouwwerken met het pakket van Fred gemaakt. Benieuwd naar mijn ervaring? En wil je meer weten wat Freds Bouwtekeningen jou kan bieden? Lees dan snel verder.

Freds Bouwtekeningen in het kort

Freds Bouwtekeningen is al jaren zeer populair onder doe-het-zelvers. Zowel onder beginnende doe-het-zelvers als ervaren klussers. Op het moment van schrijven zijn er al meer dan 12.500 exemplaren verkocht.

Waar wat maakt het pakket zo populair?

Als je weleens bouwtekeningen op het internet gezocht hebt ken je de frustratie. Je vindt er tekeningen die niet compleet zijn, onduidelijk te begrijpen zijn of afmetingen missen.

Kortom; de tekeningen zijn totaal WAARDELOOS en bedoeld om veel geld te verdienen voor de auteur. Niet om jou te helpen.

Fred heeft zijn bouwtekeningen pakket samengesteld om de gewone man of vrouw te helpen bij al zijn of haar doe-het-zelf projecten. Zonder enige technische kennis of gedoe.

De auteur van Freds Bouwtekeningen

Dat de auteur van het bouwtekeningen pakket Fred heet zal je niet verbazen. Fred Schouten om precies te zijn. Maar wie is Fred Schouten? En waarom heeft hij de bouwtekeningen gemaakt?

Fred is een klusser in hart en nieren. Al op jonge leeftijd loopt hij met een hamer en een paar spijkers rond. Allerlei bouwwerken in en rondom huis werden door de jonge Fred gemaakt.

Later is hij aan de slag gegaan als timmerman. Vrij snel merkte Fred dat er weinig goede bouwtekeningen te verkrijgen waren. En dat heeft Fred doen besluiten om zelf bouwtekeningen te bedenken en ontwerpen.

Bouwtekeningen voor houten meubelen, karretjes, dierenverblijven, hekwerken en ga zo maar door. Elke klus die Fred in opdracht van een klant maakte tekende hij tot in detail uit.

Enkele jaren geleden heeft Fred deze bouwtekeningen gebundeld in één groot pakket. Freds Bouwtekeningen pakket. Hij noemt het ook wel zijn levenswerk.

Wil je meer weten over Fred Schouten en zijn levensverhaal? Klik dan hier voor het complete verhaal>>

Is Freds bouwtekeningen te vertrouwen?

Voordat je zomaar je zuurverdiende geld uitgeeft wil je eerst weten of de verkopende partij te vertrouwen is. Het is heel verstandig om eerst een aantal klantervaringen te lezen, zoals deze Freds bouwtekeningen review.

Deze ervaringen geven je een goed beeld van de verkoper.

Voordat ik het bouwtekeningen pakket kocht wist ik al wie Fred was. Ik had namelijk al zijn Kippengids gekocht. Dankzij die gids heb ik een prachtig kippenhok gebouwd.

Inmiddels ben ik dus ook in het bezit van Freds Bouwtekeningen. Over beide producten ben ik zeer goed tevreden. En Fred komt als een betrouwbaar persoon op mij over.

Naast de standaard dingen die veel mensen opvallen zoals website, KvK-nummer en adresgegevens doet Fred iets extra. Iets wat maar weinig mensen opvalt, maar wat hem wel enorm betrouwbaar maakt.

Fred is aangesloten bij de betalingsverwerker PayPro. Het geld wat jij betaalt voor de Kippengids of het Bouwtekeningen pakket komt op hun rekening terecht. Zodra de garantietermijn voorbij is en PayPro geen klachten over jouw bestelling heeft gehad krijgt Fred zijn geld.

Jouw geld is hierdoor altijd in veilige handen. Ook wanneer er een discussie ontstaat over de garantie of wat dan ook.

Inhoud Freds Bouwtekeningen

Goed, je weet nu globaal wat Freds Bouwtekeningen pakket is. Wellicht heeft dit je nieuwsgierig gemaakt naar de hele inhoud van het pakket. Want wat krijg je nu precies wanneer je het bouwtekeningen pakket van Fred Schouten koopt?

Met de inloggegevens die je per mail ontvangt kun je inloggen in een ledengedeelte op de website. In dat speciale gedeelte op de site vind je de bonussen, foto’s met resultaten van anderen, veel gestelde vragen en meer.

Natuurlijk vind je in dat gedeelte ook de 10.000+ bouwtekeningen waar het om draait. Ben je bang dat je uit deze grote berg met tekeningen geen geschikte bouwtekening kunt vinden?Daar hoef je niet bang voor te zijn. Alle 10.000 tekeningen zijn in verschillende categorieën en subcategorieën ondergebracht.

Bijvoorbeeld de categorie “Bloembakken” welke bestaat uit 11 verschillende typen bloembakken (subcategorieën). In iedere subcategorie staan vervolgens verschillende maatvoeringen.Daarnaast is het ledengedeelte aan het begin van 2018 compleet vernieuwd. Door de nieuwe zoekfunctie kun je tegenwoordig zeer snel een geschikte bouwtekening vinden.

Wil je een beeld krijgen bij dit verhaal? In onderstaande video geeft Fred je een kijkje in het ledengedeelte van Freds Bouwtekeningen.

Ziet er nog best overzichtelijk uit allemaal, vind je niet? img class =

Gratis bonussen

Bij aanschaf van het Bouwtekeningen pakket van Fred krijg je 3 GRATIS bonussen. Deze bonussen zijn leuk om erbij te krijgen. Maar de belangrijkste reden voor de aanschaf van het pakket zijn de bouwtekeningen, niet deze bonussen.

Ik ga daarom niet te diep in op de bonussen. Hieronder benoem ik wat deze 3 bonussen zijn.

 • Steigerhouten tuinmeubelen handboek: in dit 84 pagina’s tellende ebook geeft Fred meer uitleg en tips voor het maken van steigerhouten meubelen. Inclusief duidelijke tekeningen.
 • CAD tekensoftware: deze software kun je gratis downloaden van Fred en gebruiken om je eigen bouwtekeningen te maken.
 • Levenslange toegang: wel zo handig als je computer het ooit begeeft. Je bent dan niet alle bouwtekeningen kwijt, maar krijgt gewoon opnieuw toegang.

Let op: sommige websites beweren dat de Kippengids ook onderdeel is van de bonussen. Dat is niet helemaal waar.

Alle tekeningen uit de kippengids kun je inderdaad vinden in Freds Bouwtekeningen pakket. Maar wat je er niet vindt is de informatie over het houden van kippen. Houd daar dus rekening mee.

Wil je de bonussen downloaden? Schaf het pakket aan en login in het ledengedeelte. Navigeer vervolgens naar “Bonus”. Hier zie je de bonussen staan en deze kun je direct downloaden.

Wat gebeurt er na betaling

Na het invullen van je gegevens klik je op “DIRECT TOEGANG”. Deze knop verwijst je naar de veilige betaalomgeving van de door jouw gekozen betaalmogelijkheid. Dat kan zijn:

 • iDEAL
 • PayPal
 • Bancontact
 • Creditcard
 • SOFORT Banking

Zo’n beetje alle betaalmogelijkheden die je maar kunt bedenken.

Maar wat gebeurt er na de betaling? Vrijwel direct geneert PayPro (de veilige betalingsverwerker) een mail met daarin de factuur van je aankoop. Handig als je BTW kunt terugvragen.

Kort na dit 1e mailtje stuurt Fred een mailtje met daarin je inloggegevens. Bewaar deze gegevens goed, want dit geeft je levenslang toegang tot het ledengedeelte.

Deze 2 mailtjes ontvang je binnen 5 minuten na het betalen. Hierdoor kun je vrijwel direct beginnen met het zoeken en downloaden van bouwtekeningen.

Mijn Freds Bouwtekeningen review

Zelf heb ik Freds Bouwtekeningen pakket ook aangeschaft. Maar dat heb je waarschijnlijk al gelezen in deze review. Deze Freds Bouwtekeningen review zou niet compleet zijn zonder mijn eigen ervaring en mening over het pakket te geven.

Om een onafhankelijke review te kunnen schrijven ben ik eerst zelf aan de slag gegaan met Freds pakket. Ik wilde namelijk eerst weten of de tekeningen wel kloppen.

En ervaren of het allemaal wel zo makkelijk is als iedereen beweerd.

Ik ben daarom aan de slag gegaan met 5 bouwtekeningen uit Freds Bouwtekeningen pakket. Hierdoor kan ik uit eigen ervaring spreken over de kwaliteit van het pakket.

Benieuwd welke bouwwerken ik gemaakt heb? Lees snel verder.

Ervaring met Freds Bouwtekeningen pakket

Toen ik de prijzen zag van steigerhouten loungebanken schrok ik nogal. Die torenhoge prijzen was ik niet van plan om te betalen. Ik ben toen opzoek gegaan naar bouwtekeningen voor steigerhouten meubelen.

Dit bracht me bij Freds Bouwtekeningen.

Na enige twijfel over mijn kluskunsten hebben de vele positieve ervaringen van anderen mij overgehaald tot het aanschaffen van het pakket.

Toen ik de inloggegevens in mijn mailbox had ontvangen ben ik direct aan de slag gegaan. Wat mij direct opviel in het ledengedeelte was de overzichtelijkheid. Heel makkelijk navigeer je tussen de verschillende categorieën bouwtekeningen. Ik had daarom al snel een geschikte bouwtekening gevonden voor de loungebak die ik wilde maken.

Met de zaag- en materiaallijst bij de bouwtekening ben ik naar een Bouwcenter bij mij in de buurt gereden. Daar hebben ze het hout direct om maat gezaagd, wat mij enorm veel werk scheelde.

Weer thuis aangekomen heb ik de loungebank binnen een klein uurtje in elkaar gezet. Dit was me nooit gelukt zonder de duidelijke bouwtekening van Fred.

De andere 4 projecten die ik gemaakt heb met het bouwpakket van Fred zijn:

 • Bloembak
 • Robuste houte kapstok
 • Bureau voor mijn laptop
 • Houthok voor de opslag van stookhout

Experience Freds Building plans

Niet slecht voor iemand die weinig tot geen kluservaring heeft vind je niet?

Voorbeeld bouwtekening uit Freds bouwtekeningenpakket

Zonder een voorbeeld van een bouwtekening is het lastig in te beelden hoe zo’n tekening eruit zit.

Misschien denk je wel: zijn de tekeningen niet veel te ingewikkeld voor mij? Of ben je visueel ingesteld en wil je graag een beeld bij het product wat je wilt kopen.

Dat begrijp ik volledig. Op de afbeelding hieronder zie je daarom een afbeelding van een bouwtekening van Fred. Gewoon om je een idee te geven hoe de bouwtekeningen eruit zien.

Freds construction drawings example

Nou is deze kruk vrij eenvoudig te maken. Zodra je ingewikkeldere projecten krijgt, worden de bouwtekeningen ook uitgebreider. Fred propt dan niet alles op 1 pagina, maar verspreidt de stappen over meerdere pagina’s.

Hierdoor blijf je stap voor stap zien hoe je het project in elkaar zet.

Ervaringen van andere klussers

Natuurlijk ben ik niet de enige gebruiker van het bouwtekeningen pakket van Fred. Al meer dan 12.500 Nederlandse en Belgische doe-het-zelvers hebben het pakket aangeschaft.

Dat is enorm veel!

Overal op het internet lees je daarom over de ervaringen die zij hebben met Freds Bouwtekeningen.

Op de Facebookpagina van Fred worden veel projecten gedeeld. Ook plaatsen daar veel mensen hun mening en review over het pakket.

Hieronder zie je enkele van deze recensies:

 • Raymond bouwt een prachtig stapelbed met de bouwtekeningen van Fred.

Experiences Fred Schouten

 • Marco heeft zelf een steigerhouten loungebank gemaakt (met een beetje hulp van Fred)

Freds building drawings experiences

 • Daniel heeft inmiddels zijn 5e project gemaakt met het bouwtekeningen pakket. (eerdere bouwwerken heeft hij ook op Facebook geplaatst).

Freds Building Drawings reviews

Komt jouw project binnenkort ook op Freds Facebookpagina te staan?

100 procent tevredenheidsgarantie

De reden dat je deze Freds Bouwtekeningen review leest is waarschijnlijk omdat je een miskoop wilt voorkomen. En dat is heel verstandig!

Om dat risico nog verder te verkleinen geeft Fred je een 100% tevredenheidsgarantie. Ben je dat niet? Dan kan je zonder opgaaf van redenen binnen 30 dagen je geld terugkrijgen.

Stuur Fred een mailtje dat je niet 100% tevreden bent en hij stort het geld direct terug op je rekening.

Hierdoor kun je Freds Bouwtekeningen pakket gratis uitproberen. En zo voorkom je een miskoop.

Conclusie Freds Bouwtekeningen review

Zoals je in deze review hebt gelezen heb ik veel geld bespaard door zelf een loungebank te maken. Ook al had ik weinig tot geen kluservaring, de bank heb ik zonder veel moeite gemaakt.

Het bouwen van de 4 andere bouwwerken was me nooit gelukt zonder Freds duidelijke en stapsgewijze bouwtekeningen. Fred levert ‘gewoon’ wat hij beloofd.

Tja wat is tegenwoordig ‘gewoon’ op het internet? Je hoort veel over oplichting en misleiding. Daar is bij Freds Bouwtekeningen geen sprake van. Hij heeft zichzelf geregistreerd bij de KvK, geeft een 100% tevredenheidsgarantie en maakt geen valse beloftes.

Kortom: Freds Bouwtekeningen is geschikt voor elke doe-het-zelver. Zelfs als je jezelf (net als ik) nog niet ziet als doe-het-zelver.

Het pakket kan je zelfs enorm veel geld opleveren. Ga de bouwwerken maken die je leuk vindt om te maken en verkoop deze. Bijvoorbeeld via marktplaats of aan kennissen.

Freds Bouwtekeningen kopen (+ geheime kortingslink)

Bouwtekeningen zijn altijd heel duur geweest. Vooral als je deze moet laten maken door een tekenbureau. Fred heeft daar met zijn Bouwtekeningen pakket verandering in aangebracht.

Met meer dan 10.000 bouwtekeningen zit er altijd wel eentje tussen die bij jouw wensen past.

Maar dan nog wil je niet te veel uitgeven voor het bouwtekeningen pakket. En dat begrijpt Fred volledig! Dat geld kun je beter gebruiken om een goede zaagmachine of hamer te kopen.

Via onderstaande link schaf je Freds Bouwtekeningen tegen een fikse korting aan. Benieuwd hoeveel dat is? Kijk snel!

freds bouwtekeningen review

Zonder Moeite De Mooiste Doe-Het-Zelf Projecten Maken?

In het bouwtekeningenpakket van Fred Schouten zitten meer dan 10.000 bouwtekeningen voor alle denkbare doe-het-zelf projecten in en rondom huis. Met deze tekeningen kan iedereen de mooiste bouwwerken zelf maken. Klik op de knop hieronder en schaf het pakket direct aan!

Let op: Fred gaat binnenkort de prijs van dit pakket verhogen hoorde ik!

Koen
 

Koen heeft een passie voor tuinieren. Jarenlang heeft hij gewerkt als tuinman. Op Online-Tuinman.nl deelt hij informatie, tips en trucks om andere tuineigenaren te helpen bij het makkelijk en goedkoper onderhouden van de tuin.

>