HEKO Solar Review: Is het bedrijf betrouwbaar en hoe goed zijn de producten?
21 augustus 2023 

HEKO Solar Review: Is het bedrijf betrouwbaar en hoe goed zijn de producten?

heko-solar-review-recensieBen je opzoek naar ervaringen, reviews en recensies over HEKO Solar en haar producten? Dan ben je in deze HEKO Solar Review op het juiste adres.

Ik heb het bedrijf en haar eigenaar eens stevig onder de loep genomen. Zo ben ik de producten gaan testen en heb ik op alle mogelijk informatie via het internet achterhaald. Niet alleen over het bedrijf. Ook de producten en de eigenaar heb ik bekeken.

In deze HEKO Solar review deel ik mijn bevinden. Overweeg je om van HEKO Solar te kopen? Lees dan eerst deze review.

HEKO Solar in vogelvlucht

HEKO Solar is een webshop die in 2020 opgericht is. Via de webshop worden powerbanks en tuinverlichting aangeboden die 100% werken op zonne-energie.

In augustus 2020 zag de webshop het levenslicht. De toenmalig 22-jarige Guus Hendriks is de oprichter en eigenaar van het bedrijf achter de webshop: Superior.

De aanleiding om zijn webshop te starten is de documentaire 'A Life On Our Planet' van David Attenborough. In die documentaire deed David een oproep aan iedereen om de druk op de natuur drastisch te verminderen. Guus is na het zien van deze documentaire direct overgaan tot actie. Dat valt te lezen op de website van het bedrijf.

HEKO Solar is dus nog een jong bedrijf. Het zit nog in de start-up fase. Ik bewonder de visie en het doorzettingsvermogen van de jonge ondernemer.

Wie is de eigenaar?

Zoals ik aangaf is de eigenaar van HEKO Solar Guus Hendriks. Guus was 22 jaar toen hij het bedrijf inschreef bij de Kamer van Koophandel. In de periode was Guus net klaar met zijn opleiding aan de Tilburgse Universiteit. Ook was hij een klein half jaar werkzaam bij een bedrijf wat machines maakt voor de voedselindustrie, Marel.

HEKO Solar is dus ontstaan vanaf een ‘zolderkamer’ in de avonduren. Overigens is dat niet gek. Veel webshops en bedrijven ontstaan zo.

guus-hendriks-heko-

Het doel wat Guus voor ogen heeft met zijn bedrijf is om mensen een alternatief te bieden voor het opwekken van duurzame energie, zonder daar comfort voor in te leveren.

Naast HEKO Solar is Guus nog momenteel nog werkzaam bij Marel en volgt hij nog een deeltijd Master opleiding. We kunnen dus wel zeggen dat Guus een bezige bij is.

Is HEKO Solar betrouwbaar?

HEKO Solar is een beginnende bedrijf van een deeltijd student. Dat roept soms al snel argwaan op. Maar het maakt het bedrijf niet per definitie onbetrouwbaar.

Ik ben op onderzoek uitgegaan. Dit is wat ik gedaan heb:

  • KvK gegevens nagetrokken: Superior, het bedrijf waar HEKO Solar onder valt, is netjes ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Er zijn geen signalen die erop wijzen dat Guus en zijn bedrijf niet betrouwbaar zijn.
  • Ervaringen van anderen: Ik heb op het internet gezocht naar ervaringen van anderen. Niets wijst op onbetrouwbaarheid.
  • Producten besteld: Ik heb producten bij HEKO Solar besteld. Ik kreeg deze netjes en snel thuisgestuurd.

kvk heko solar

Ik moet wel opmerken dat de website wat minimaal is wat betreft informatie. Dat zou uitgebreider mogen.

We kunnen dus wel concluderen dat HEKO Solar betrouwbaar is.

Voordelen van Solar tuinverlichting

Tuinverlichting op zonne-energie is er al vele jaren. De eerste solar tuinlampen waren van slechte kwaliteit. De batterij ging amper 1 uur mee, de lampen brandde niet fel en de lamp gaf een wit saai beeld af.

Het imago van tuinverlichting op zonne-energie is dus best geruïneerd. Toch beweren hedendaagse bedrijven, zoals HEKO Solar, dat deze kinderziektes verdwenen zijn. De voordelen die beweerd worden:

  • Sleuven graven voor stroomkabels naar de lampen is niet nodig
  • Een elektricien is niet nodig voor het aansluiten van de tuinverlichting
  • Besparing van stroomkosten
  • Je kunt de lampen overal in de tuin plaatsen

solar-tuinverlichting-heko-solar

Ik ben het zelf gaan uittesten.

Wat vind ik van hun producten?

Deze HEKO Solar review zou niet compleet zijn zonder mijn mening en ervaring met de producten te delen. Via de webshop heb ik gekeken welke producten ik graag zou willen reviewen.

Overigens, de keuze in tuinverlichting is niet groot. Het bedrijf verkoopt slechts 5 verschillende soorten Solar tuinverlichting. Ik verwacht dat dit de komende jaren meer gaat worden. HEKO Solar is pas 1 jaar bezig met het verkopen van tuinverlichting.

De producten die ik besteld heb:

  1. Tuinlamp Grado (2 stuks)
  2. Tuinverlichting Dense (4 stuks)

Op de website staat: “Voor 22:00 uur besteld, is de volgende dag in huis”. Dat heeft het bedrijf waar weten te maken. De volgende werkdag had ik de lampen in huis.

Tuinlamp Grondo

De tuinlamp Grondo heb ik als eerste in mijn tuin geplaatst. Deze tuinlampen op zonne-energie heb ik naast het looppad naar mijn schuur geplaatst. Ongeveer 3 meter uit elkaar.

Eén lamp bestaat uit 4 delen: grondpen, 2 tussenstukken en de bovenkant. In de bovenkant zit niet alleen de lamp, maar ook het zonnepaneel, een lichtdonkerschakelaar en bewegingssensor. Door de bewegingssensor brandt de lamp niet de hele tijd volle kracht. Alleen wanneer je langsloopt gaat deze feller branden.

review-heko-solar-grondoGrondo lampen op volle kracht (links) en halve kracht (rechts)

Ik ben blij verrast met de Grondo lampen. Het is werkelijk een ei’tje om de lampen te installeren. Binnen 1 minuut stonden de lampen. Te wachten op de donker om getest te worden.

De verlichting die de lampen geven ben ik goed over te spreken. 3 meter uit elkaar plaatsen is wel veel. De lampen zouden bij voorkeur op 2 meter gezet mogen worden. Wat betreft branduren van de lampen zit het wel goed. De lampen branden met gemak de hele nacht.

HEKO Solar beweert dat de accu 100 uur meegaat. Binnen 6 tot 8 uur is die opgeladen. Ook al heb je dus een dag zonder zon, dan heeft de Solar tuinlamp voldoende batterij om nog een (of meerdere) nacht te branden.

Via Bol.com krijgt de lamp 4,7 van de 5 sterren. Dit is een zeer goede score.

Tuinverlichting Dense

Tuinverlichting Dense is een lamp voor aan een muur, schutting of ander verticaal object. Ik heb gekozen om de lampen aan mijn schutting te bevestigen. De Dense lampen hangen ongeveer 2 meter uit elkaar.

In de verpakking zitten 4 Dense Solar lampen, 8 pluggen en 8 schroeven. Voor de bevestiging op mijn houtenschutting had ik geen pluggen nodig. Na wat meetwerk, ben ik begonnen met schroeven. Binnen 10 minuten had ik alle vier de lampen hangen.

De Dense tuinverlichting heeft drie standen: warm licht, gekleurd licht (wisselend van kleur) en uit. Ik heb de lampen op de stand warm licht gezet. In de avond sprongen de lampen automatisch aan. Dat gaf een prachtig beeld.

 heko-solar-dense-avond

Ik moet wel zeggen dat ik de lampen niet mega fel vind. Als je echt opzoek bent naar schuttingverlichting die een flink oppervlak moet verlichten, dan raad ik de tuinverlichting Dense af.

Via Bol.com scoren de lampen 3,7 van de 5 sterren. Dat niet geweldig goed. Als ik de recensies lees zijn er twee zeer positieve ervaringen (5 sterren). Eén persoon is niet tevreden en geeft slechts 1 ster.

Hoe zit het met garantie?

Op de website valt te lezen dat HEKO Solar een 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie biedt. Ben je niet tevreden? Dan kan je het product binnen 30 dagen retouneren en het volledige aankoopbedrag terug ontvangen.

Dit is meer dan de wettelijke 14 dagen.

Daarnaast biedt HEKO Solar 2 jaar na ontvangst garantie aan. Dit is de fabrieksgarantie op de kwaliteit van de lamp.

Een prima garantiebeleid als je het mij vraagt.

Conclusie HEKO Solar review: pracht of praal?

Zoals je in deze HEKO Solar review hebt kunnen lezen ben ik zeer goed te spreken over HEKO Solar en haar producten.

Ik waardeer het dat een jonge ondernemer met een duidelijke visie de wereld wil verbeteren. De producten die het bedrijf op de markt brengt zijn van hoge kwaliteit en zijn werkelijk plug-and-play. Geen gedoe met kabels ingraven, schakelaars maken en aansluiten.

De lampen hebben krachtige accu’s waarop de lampen gemakkelijk meerdere dagen branden. Het garantiebeleid is dik op orde!

Dit alles zegt mij dat het bedrijf de komende jaren als kool gaat groeien.

Wil je een HEKO Solar lamp bestellen, met het gemak van Bol.com? Doe het dan nu via Bol.com

Over de schrijver
Koen heeft een passie voor tuinieren. Jarenlang heeft hij gewerkt als tuinman. Op Online-Tuinman.nl deelt hij informatie, tips en trucks om andere tuineigenaren te helpen bij het makkelijk en goedkoper onderhouden van de tuin.
Reactie plaatsen