Beste Solar Tuinverlichting: Diverse types en aanbieding
06 januari 2022 

Beste Solar Tuinverlichting: Diverse types en aanbieding

Ben je op dit moment op zoek naar fraaie tuinverlichting voor in jouw tuin? En wil je graag op dit gebied duurzame keuzes maken? Dan is het advies om eens te kijken naar solar tuinverlichting. Met solar tuinverlichting geniet je simpelweg van veel voordelen. Het is bovendien niet zonder reden dat veel huishoudens tegenwoordig voor solar tuinverlichting kiezen.

Wat is solar tuinverlichting precies?

Het feit dat je bij dit artikel uitgekomen bent, geeft aan dat je op zoek bent naar informatie over solar tuinverlichting. Nou, daarvoor ben je bij ons zeker aan het juiste adres. In dit artikel bespreken wij namelijk wat solar tuinverlichting is.

Solar tuinverlichting is verlichting die werkt op basis van zonne-energie. De zonnestralen worden door een klein zonnepaneeltje opgevangen, waarna de straling omgezet wordt in energie. Op die manier is een solar tuinlamp in staat om te schijnen. En om te blijven schijnen.

Het leuke hierbij is dat je tegenwoordig uit tal van solar lampen kunt kiezen. Zo kun je zo een solar tuinverlichting fakkel kiezen, maar ook voor een solar tuinverlichting spot. Dit zijn echter slechts twee van de vele mogelijkheden; alle mogelijkheden bespreken we verderop in dit artikel uitgebreid.

Waarom voor solar tuinverlichting kiezen?

Is het aan te raden om voor solar tuinverlichting te kiezen? Ja, zonder enige twijfel. Deze unieke verlichting brengt namelijk meerdere voordelen met zich mee:

 1. Duurzame keuze. Allereerst is de keuze voor tuinverlichting solar een duurzame keuze. De lampen verbruiken immers geen energie/stroom, waardoor je ook geen (extra) energie hoeft te verbruiken. Als elk huishouden in Nederland voor solar tuinverlichting zou kiezen, zou dit ideaal zijn.
 2. In veel varianten verkrijgbaar. Ook is het een groot voordeel dat solar tuinverlichting in veel varianten verkrijgbaar is. Over al deze varianten lees je verderop in dit artikel alle relevante informatie.
 3. Niet nodig om kabels te trekken. Heb je prachtige tuinverlichting gevonden die op netstroom werkt? Dan moet je rekening houden met het feit dat je hier elektriciteitskabels voor nodig hebt. Voor solar tuinverlichting heb je dat gelukkig niet nodig. Je hoeft dus géén aanpassingen aan jouw tuin te verrichten.
 4. Op alle plekken inzetbaar. Verder is het super fijn dat je solar tuinlampen op alle plekken in jouw tuin neer kunt zetten. Je kunt bijvoorbeeld voor solar tuinverlichting aan de wand kiezen, maar je kunt de tuinverlichting ook in een border neerzetten. De keuze is reuze.
 5. Prachtig licht. Een ander kenmerk van solar lampen is dat de opgewerkte energie in prachtig licht omgezet wordt. Zo kun je zelfs kiezen voor solar tuinverlichting met warm licht.
 6. Sfeerverhogend. Ook is het een feit dat solar tuinlampen sfeerverhogend werken. Dit voordeel gaat overigens ook op voor alle andere soorten tuinverlichting.
 7. Past in elk soort tuin. Ben je voor een moderne tuin gegaan? Of is jouw keuze op de landelijke stijl gevallen? Ongeacht wat jouw keuze is, kun je voor een solar tuinlamp kiezen. Deze lampen zijn namelijk voor in alle soorten tuinen geschikt.

Wat zijn de nadelen van solar tuinverlichting?

Kun je nu het beste direct op zoek gaan naar de beste solar tuinverlichting? Daar lijkt het wel op, niet waar? Toch willen wij je graag adviseren om ook met twee nadelen rekening houden:

 1. Werkt niet optimaal in de schaduw. Solar tuinverlichting werkt niet optimaal in de schaduw. Voor de werking is het immers noodzakelijk dat de zonnestralen in contact komen met het zonnepaneeltje. Mocht de tuinverlichting volledig in de schaduw staan, is de werking helaas niet gegarandeerd.
 2. Batterij kan gaan slijten. Door de jaren heen is het goed mogelijk dat de batterij gaat slijten. Qua duurzaamheid scoren de solar tuinlampen dan ook niet de meest hoge score. Feit is gelukkig wel dat de solar tuinlampen vaak relatief voordelig geprijsd zijn.

Tussen welke soorten solar tuinverlichting kun je kiezen?

Spreken de voordelen van solar tuinverlichting jou wel aan? En wil je daarom de juiste solar lampen voor in jouw tuin uit gaan kiezen? Wij adviseren je om eerst jouw wensen op een rijtje te zetten. Aan de hand van jouw wensen kun je namelijk veel gerichter gaan zoeken.

Daarnaast adviseren wij je het volgende: Kies altijd voor solar led tuinverlichting. Als de solar tuinlamp over een LED lichtbron beschikt, geniet je van de nodige voordelen. Zo geniet je van solar tuinverlichting met warm wit licht, geniet je van een lange levensduur en geniet je van een meer dan behoorlijke lichtopbrengst. Led tuinverlichting solar is dus de beste optie.

Maar, voor welk model ga je dan precies? De solar tuinlampen worden namelijk in allerlei modellen uitgebracht:

 1. Solar tuinverlichting bollen
 2. Solar tuinverlichting steen
 3. Solar tuinverlichting staand
 4. Solar tuinverlichting fakkel
 5. Solar tuinverlichting wand
 6. Solar tuinverlichting slinger

Wat voor jou de beste optie is? Dat hangt echt van jouw voorkeuren af. Over deze verschillende modellen lees je hieronder in ieder geval meer informatie. Wij hebben bovendien pér model alvast de beste koop voor je geselecteerd!

Solar tuinverlichting bollen

Heb jij het liefste kleine solar bolletjes in jouw tuin? Dan kies je het beste voor deze bollen van het merk GreenBlue. Deze bollen kun je in de grond steken, waarna je van een prachtige lichtopbrengst geniet. Door de vormgeving is dit volgens ons ook de beste solar sfeer tuinverlichting.

solar-led-tuinverlichting

Dit betreft overigens ook tuinvelrichting solar die op LED werkt. Je bent hierdoor verzekerd van een lange levensduur en van een ideale lichtopbrengst. Ook als je de lamp net aangezet hebt, schijnt de lamp direct fel. Bovendien kun je ervoor kiezen om meerdere van deze bollen in jouw tuin neer te zetten. Op die manier weet je een prachtig schouwspel van verlichting in jouw tuin te creëren! Al met al dus fraaie en handige verlichting voor in jouw tuin!

Bekijk op Bol.com

Solar tuinverlichting steen

Wil jij het liefste dat de solar tuinverlichting niet al te goed opvalt? Dan kun je het beste voor deze stenen van het merk VidaXL kiezen. Als je voor deze stenen kiest, krijg je maar liefst 12 stenen geleverd. Doordat je meerdere stenen geleverd krijgt, kun je hiermee jouw tuin echt heel leuk aankleden.

Bovendien ben je verzekerd van een fraaie lichtopbrengst. Dit is hoofdzakelijk te danken aan het feit dat deze stenen over een LED lichtbron beschikken. Doordat deze stenen een klein zonnepaneeltje hebben, hoef je ook niet lastig te doen met bijvoorbeeld elektriciteitskabels. Echt een leuke aanvulling voor in jouw voor- of achtertuin.

Bekijk op Bol.com

Solar tuinverlichting staand

Geef jij de voorkeur aan een staande lamp in jouw tuin? Dan is deze prachtige lamp van het merk Iplux een ware aanrader voor je. Deze lamp is fraai, heeft een handige dimfunctie, levert geweldig licht af en is in vier maten verkrijgbaar. Je kunt kiezen voor een hoogte van 37 centimeter, 38 centimeter, 68 centimeter of 88 centimeter.

solar-tuinverlichting-staand

Als deze tuinlamp in jouw tuin staat, kom je eigenlijk niks te kort. De lamp levert fraai warm wit af (2700K), doet dit maar liefst 15 uur lang en is van een algehele prima kwaliteit. Dit zie je ook terug aan het prijskaartje. Toch adviseren wij je zéker om dit bedrag aan deze staande solar tuinlamp uit te geven.

 Bekijk op Bol.com

Solar tuinverlichting fakkel

Creer jij graag een mysterieuze en fraaie sfeer in jouw tuin? Dan zijn deze fakkels van het merk A.K.A. een ware aanrader. Deze set bestaat uit vier fakkels, waarmee je jouw tuin op een leuke manier aan kunt kleden. Bijkomend voordeel is dat deze fakkels een LED lichtbron hebben. Je geniet hierdoor van fraai licht en van de gewenste duurzaamheid.

De fakkels steek je overigens makkelijk in de grond. Nadat je dit gedaan hebt, komen de fakkels ongeveer 70 centimeter boven de grond uit. De fakkels vallen hierdoor direct op; ook als de lampen uit staan. Met dank aan de krachtige inwendige accu geniet je tot maar liefst 10 uren brandtijd. De fakkels zorgen er zelf voor dat ze zich nadien weer opladen. Met alle behulp van de zonnestralen.

Bekijk op Bol.com

Solar tuinverlichting wand

Wil jij aan jouw schuur, gevel of schutting een mooie solar lamp ophangen? Dan is deze buitenlamp van het merk LifeGoods de beste keuze voor je. Deze lamp ziet er fraai uit, is makkelijk op te hangen en geeft helder/fraai licht af. Dat laatste is te danken aan het feit dat er 97 LEDs in deze lamp zijn verwerkt.

Overigens krijg je bij aanschaf twee stuks geleverd. Dit betekent dat meer dan voldoende kanten op kunt met deze solar tuinlampen. Iets wat ons ook nog aanspreekt, is het feit dat deze lampen volledig waterdicht zijn. Ook heb je de keus uit drie lichtstanden en heeft deze lamp een bewegingssensor. Al met al een perfecte wandlamp dus, die ook nog eens op zonne energie werkt!

Bekijk op Bol.com

Solar tuinverlichting slinger

Gaat jouw voorkeur uit naar een fraaie slinger in jouw tuin? Dan kies je het beste voor dit lichtsnoer van A Sunny Day. Dit lichtsnoer bestaat uit 25 ledlampen en is maar liefst 7,5 meter lang. Doordat deze lampen op zonne energie werken, heb je ook geen omkijken naar bijvoorbeeld kabels. Nee, je hangt dit snoer op en geniet nadien elke avond van het prachtige licht.

led-solar-slinger-verlichting-tuin

Dit lichtsnoer brengt de nodige voordelen met zich mee. Zo is het relatief voordelig, is het waterbestendig en geven de lampen een prachtig licht af. Wat ons betreft werken dit lichtsnoer dan ook zeker sfeerverhogend. Mocht één van de lampen kapot raken, kun je deze makkelijk vervangen. Het is hiervoor niet nodig om het gehele snoer te vervangen. Al met al een geweldige solar tuinverlichting slinger dus.

Bekijk op Bol.com

Hoe kies je de beste solar tuinverlichting uit?

Zo, je hebt hierboven kennis kunnen maken met de verschillende modellen. Naar welk model gaat op dit moment jouw voorkeur uit? Het is goed voor te stellen dat je het lastig vindt om dit te bepalen. Om deze keuze zo makkelijk mogelijk voor je te maken, is het advies het volgende: zet jouw wensen goed op een rijtje. Daarvoor kun je jezelf het beste de volgende vragen stellen:

 1. Welk deel van de tuin wil je verlichten?
 2. Wat is het primaire doel van de solar tuinvelrichting? Voor de veiligheid zorgen, sfeer verhogen, puur als tuindecoratie of een combinatie van doelen?
 3. Hoeveel solar tuinlampen heb je nodig? Haal je het met één wandlamp? Of gaat je voorkeur uit naar een flinke slinger?

Denk al met al goed na over jouw wensen. Daarbij is het advies ook om goed naar jouw tuin te kijken. Heb je bijvoorbeeld voor de nodige zwarte elementen in jouw tuin gekozen? Dan kun je het beste voor solar tuinverlichting zwart kiezen.

Verder is het ook aan te raden om goed naar het prijskaartje te kijken. Geef je liever niet al te veel geld uit? Wacht dan op een goede solar tuinverlichting aanbieding.

Stel je nou hele zware eisen aan de solar tuinlampen? Dan kun je ook eens kijken naar solar tuinverlichting professioneel. Dergelijke tuinlampen vind je bijvoorbeeld in de tuinen van kastelen en dergelijke terug.

Veelgestelde vragen over solar tuinverlichting

Solar tuinverlichting

Wat is solar tuinverlichting?

Solar tuinverlichting is verlichting die op basis van zonne energie werkt. De zonnestralen worden opgevangen door een ingebouwd zonnepaneeltje. Deze straling wordt vervolgens omgezet in energie, waardoor de lamp zichzelf als het ware inschakelt. Je geniet hierdoor van duurzaamheid, van een gebrek aan elektriciteitskabels en van (heel) fraai licht.

Hoe werkt solar?

Voor de werking van solar zijn twee componenten nodig: een accu en een zonnepaneeltje. Het zonnepaneeltje vangt het zonlicht op en stuurt dit door naar de accu/omvormer. Dat onderdeel zet het zonlicht vervolgens om naar bruikbare energie.

Wat is de beste solar tuinverlichting?

Als je voor de beste solar tuinverlichting wilt kiezen, kies je voor één van de bovenstaande solar tuinlampen. Deze behoren niet tot de groep ‘goede solar tuinverlichting’, maar echt tot de groep ‘beste solar tuinverlichting’. Grote kans dat je jarenlang optimaal geniet van de prachtige solar tuinlampen!

Over de schrijver
Koen heeft een passie voor tuinieren. Jarenlang heeft hij gewerkt als tuinman. Op Online-Tuinman.nl deelt hij informatie, tips en trucks om andere tuineigenaren te helpen bij het makkelijk en goedkoper onderhouden van de tuin.
Reactie plaatsen