Wat is de Beste Mollenklem? Mijn Top 3!

beste mollenklem

Wat is de beste mollenklem? Welke mollenklem kan ik het beste kopen? Dit zijn vragen die ik regelmatig voorbij zie komen. En dat is ook niet gek. Het aanbod van mollenklemmen is gigantisch.

Voor een leek is het vinden van een geschikte mollenklem als het zoeken naar een speld in een hooiberg.

Ik heb door de jaren heen verschillende merken en uitvoeringen mollenklemmen getest. Van ijzeren tot plastic klemmen. En van grote tot kleine mollenvangers. In dit artikel zet ik de top 3 beste mollenklemmen uiteen.

Waar moet je opletten bij het kopen van een mollenklem?

Bij het kopen van een mollenklem zijn er een aantal criteria die belangrijk zijn om naar te kijken. Dit zijn:

  • De prijs
  • Kwaliteit van de mollenklem
  • Type uitvoering
  • Klantervaringen

De prijzen van mollenklemmen variƫren. Zo zijn er klemmen van 10 euro per stuk, maar er zijn ook mollenklemmen te koop van 30 euro per stuk. Persoonlijk vind ik de prijs van een product niet veelzeggend. Ik kijk liever naar de prijs/ kwaliteit verhouding.

Bijvoorbeeld het product van 30 euro gaat 4x langer mee dan een product van 10 euro. Dan heeft de klem van 30 euro een beter prijs/kwaliteit verhouding.  

Op het internet zijn verschillende mollenklemmen te koop. Zo zijn er plastic, ijzeren en rvs mollenklemmen. Ook zitten er verschillen in de manier waarop de klem werkt. Deze verschillende uitvoeringen hebben ieder zijn voor- en nadelen. Het is belangrijk om het juiste model te selecteren.

Top 3 best mollenklemmen

Zoals je hierboven gelezen hebt zijn er veel factoren voor het selecteren van een geschikte mollenklem. Ga alle mollenklemmen maar eens na die op het internet zijn met deze criteria.

Dat is niet te doen. Daarom ga ik je helpen. Hieronder deel ik mijn top 3 beste mollenklemmen. Deze top 3 heb ik samengesteld op basis van jaren testen van verschillende klemmen.

#3 Hendrik Jan Mollenklem

De Hendrik Jan mollenklem is te vergelijken met een haarklem. Door het handvat in te knijpen gaat de klem op. Plaats het meegeleverde plaatje tussen de klem zodat hij open blijft staan. In onderstaande video wordt de Hendrik Jan klem gedemonstreerd.

Hendrik Jan staat voor kwaliteit. Dat merk je ook aan deze mollenklem. De klem is van degelijk materiaal gemaakt. Op het internet zijn goede recensies en ervaringen te lezen over dit model mollenklem.

Nadeel is dat je het meegeleverde plaatje kunt kwijtraken. Hierdoor is de klem niet meer te gebruiken. Je kunt de plaatjes niet los bestellen, waardoor de klem waardeloos is zonder plaatje. Hier heb ik zelf al een keer last van gehad.

#2 Talpex Mollenklem

Talpex is een zeer bekende speler op het gebied van mollenklemmen. Het bedrijf levert jaarlijks honderdduizenden klemmen. De Talpex klem is ontwikkeld op verzoek van boerenorganisaties en de rijksvoorlichtingsdienst. Deze spelers hadden behoefte aan een simpele, maar sterke en goed werkende mollenklem.

Talpex heeft hier gehoor aan gegeven met een zeer simpele klem met sterke veer. De klem sluit hierdoor goed af zodra een mol in de klem komt. De gevoeligheid van de klem is aan te passen door het pinnetje verder in het ijzeren plaatje te doen.

welke mollenklem kopen

De Talpex mollenklem is zwaar verzinkt en is met sterk staal gemaakt. Hierdoor heeft de klem een hoge levensduur. Niet gek dat dit de meest gebruikte klem is door professionals. Persoonlijk ben ik ook erg goed te spreken over deze mollenklem.

#1 Super Mollenklem

De Super Mollenklem van MO.EL, ja zo heet hij echt, is in mijn ogen de beste en makkelijkste mollenklem voor particulieren. Dankzij de 2 handvaten pak je de mollenklem stevig vast en is hij makkelijk op spanning te brengen.

super mollenklem

Net zoals de Talpex Mollenklem is deze klem af te stellen wat betreft gevoeligheid. De klem heeft een robuuste veer en is van degelijk materiaal gemaakt. Hierdoor heeft de klem een lange levensduur.

Persoonlijk vind ik de Super Mollenklem het beste geschikt voor particulieren. Dit vanwege zijn handvaten waarmee de mollenklem makkelijk te installeren is. Dankzij de lange levensduur heeft deze klem een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

  • Koen
  • 30 maart 2020
Koen
 

Koen heeft een passie voor tuinieren. Jarenlang heeft hij gewerkt als tuinman. Op Online-Tuinman.nl deelt hij informatie, tips en trucks om andere tuineigenaren te helpen bij het makkelijk en goedkoper onderhouden van de tuin.

>