Biomos; wat is het en werkt het? (review)

wat-is-biomos

Biomos is een product waar nog niet iedereen van gehoord heeft. Wat is Biomos en hoe werkt het? In deze Biomos review vertellen wij hier meer over.

Ben je niet iemand met groene vingers? Dan is de kans groot dat je weinig groen in jouw tuin hebt. Met veel groen in jouw tuin moet je namelijk regelmatig in de tuin aan het werk. Zo moet je struiken en planten bijvoorbeeld geregeld snoeien om ze mooi te houden.

Zit je niet te wachten op onderhoud en wil je ook geen verwaarloosde tuin? Dan is de kans groot dat jouw tuin voornamelijk bestaat uit bestrating en/of tegelwerk. Je denkt dan misschien dat onderhoud niet nodig is. Dit is echter een misvatting. Er kan namelijk groene aanslag ontstaan.

Stenen, tegels en kunstwerken kunnen te maken krijgen met groene aanslag. Wil je deze aanslag verwijderen? Dan kan biomos jou hierbij helpen. Ben je niet bekend met dit middel? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij vertellen jou hier namelijk wat biomos is en hoe het werkt!

Wat is biomos?

Biomos is een biologisch middel dat geschikt is voor groene aanslag te verwijderen op de tegels en bestrating in jouw tuin. Je kunt het middel ook inzetten om aanslag op een kunstwerk en de stoep voor jouw woning te lijf te gaan.

Sommige mensen denken dat biomos een agressief middel is, maar dat is niet het geval. Althans, niet wanneer je het in zijn verdunde vorm gebruikt.

Om het middel te verdunnen, hoef je er enkel de juiste verhouding water bij te gieten. Verderop in dit artikel ontdek je wat de betste dosering is voor Biomos.

Hoe werkt biomos?

Veel Nederlanders krijgen te maken met groene aanslag in hun tuin. Dit wordt veroorzaakt door algen. Het schoonboenen van het straatwerk heeft vaak geen zin. Met behulp van de biomos groene aanslag verwijderaar lukt het echter wel om de groene aanslag op iedere ondergrond te lijf te gaan.

Wil je de groene aanslag van algen te lijf gaan met biomos? Dan ben je ongetwijfeld benieuwd hoe dit werkt. Bij gebruik van dit middel is het in eerste instantie zaak om te zorgen voor de juiste biomos verhouding. De bestrijding van aanslag is dan namelijk het meest effectief.

biomos-groene-aanslag-verwijderaar

Na gebruik van biomos trekt het middel in het materiaal waarop het wordt aangebracht. Hierdoor ontstaat als het ware een beschermlaag. Bang dat je de laag biomos straks terugziet? Dat is niet nodig, want de beschermlaag is onzichtbaar.

Naast het feit dat biomos onzichtbaar is na aanbrengen, werkt het ook nog eens ontzettend lang. Nadat je het hebt aangebracht op bijvoorbeeld jouw bestrating, zijn de stenen tot één jaar beschermd tegen groene aanslag door algen.

Biomos toepassen

We gaven eerder al aan dat het bij gebruik van dit middel belangrijk is om te zorgen voor de juiste biomos dosering. Zorg er altijd voor dat de verhouding minimaal 1 op 40 is. Met een lagere biomos verhouding verdwijnt de groene aanslag namelijk niet.

Aanbrengen van Biomos kan met:

  • Gieter; giet het middel over het straatwerk na vermenging
  • Nevelspuit; Besproei de strating. Dit kost minder middel voor hetzelfde resultaat.

De meeste mensen gaan na het aanbrengen van biomos met een bezem of borstel in de weer. Zij denken dat de groene aanslag zo sneller verdwijnt. Dit is echter niet nodig. Bij biomos is het namelijk enkel een kwestie van afwachten. De groene aanslag verdwijnt na een tijdje vanzelf.

Dosering biomos

Wil je aan de slag met biomos? Dan moet je allereerst zorgen voor de juiste biomos dosering. Zorg er te allen tijde voor dat de verhouding biomos-water minimaal 1:40 is. Met behulp van een dergelijke biomos verhouding slaag je er vaak al in om een dun laagje aanslag te verwijderen.

Is er een dikke laag groene aanslag aanwezig? Dan is een biomos verhouding van 1:40 niet voldoende. In dat geval doe je er goed aan meer biomos toe te voegen aan het water. Het middel werkt dan beter, waardoor ook een dikke laag aanslag verdwijnt.

Het is vaak lastig te bepalen wat de biomos verhouding exact moet zijn. Kom je er ook niet uit? Gok dan niet maar zo wat. Nee, neem in dat geval een kijkje in de biomos gebruikshandleiding. Hierin staat info over de werking van het middel, maar ook over de biomos dosering.

Heeft het gebruik van biomos nut? (review)

Heb je nog niet eerder biomos ingezet om groene aanslag door algen te bestrijden? Dan schaf je dit bestrijdingsmiddel natuurlijk niet direct aan. Nee, want je wilt eerst weten of biomos in jouw geval wel nut heeft.

Sommige mensen denken dat hardnekkige aanslag niet verdwijnt met behulp van dit middel. Indien je zorgt voor een goede biomos verhouding is dit wel degelijk het geval. Het duurt in dat geval vaak wel wat langer voor de aanslag verdwijnt.

Hieronder zie je hoe Biomos werkt:

Is er slechts een dun laagje groene aanslag aanwezig? Dan denk je mogelijk dat de aanslag wel verdwijnt door er met een bezem of borstel overheen te gaan. Dit is inderdaad het geval, maar de aanslag keert wel snel weer terug.

Bij het gebruik van biomos hoef je niet langer bang te zijn dat de aanslag terugkeert. Althans, niet het komende jaar. Zie het dus niet alleen als een bestrijdingsmiddel, maar ook als een preventief middel om groene aanslag in de toekomst te voorkomen.

Biomos kopen

Indien je geregeld te maken hebt met groene aanslag in jouw tuin, wil je hier ongetwijfeld iets tegen doen. Biomos biedt in dat geval uitkomst. Lijkt dit middel je wel wat? Wacht dan vooral niet met biomos kopen.

Biomos kun je vandaag de dag op verschillende plekken kopen. Zo is er vast een winkel bij jou in de buurt die dit bestrijdingsmiddel verkoopt. Je kunt je echter ook online biomos kopen.  

Ik geef de voorkeur om Biomos te kopen op

Koen
 

Koen heeft een passie voor tuinieren. Jarenlang heeft hij gewerkt als tuinman. Op Online-Tuinman.nl deelt hij informatie, tips en trucks om andere tuineigenaren te helpen bij het makkelijk en goedkoper onderhouden van de tuin.

>