Over mij

Beste tuinier,

De reden dat je op deze pagina terecht bent gekomen is waarschijnlijk omdat je wat meer over die ‘online-tuinman’ te weten wilt komen. Dat begrijp ik goed! Waarom zou je aannemen dat alles wat op deze website geschreven staat klopt? Wat weet die online-tuiman van tuinieren?

Op het internet vind je tal van internetsites die onvolledige of zelfs onjuiste informatie verspreiden! Zelf ben ik hier ook achter gekomen toen ik in mijn vrije tijd wat artikelen ging lezen over tuinieren. Door mijn tuinierachtergrond wist ik dat de informatie die gegeven werd niet klopte.

Geloof niet alles wat je online leest!

Hoe meer ik online artikelen ging lezen, hoe meer onvolledige of onjuiste artikelen ik tegen kwam. Zo veel zelfs dat ik me er aan begon te irriteren. Zelf kan ik de onjuiste informatie wel filteren van de juiste informatie, maar voor een boel leken op het gebied van tuinieren is dat anders.

Op een bepaalde dag was mijn irritatie zo groot, wat de figuurlijke laatste druppel was die de emmer deed overlopen. Vanaf dat moment zei ik tegen mezelf: ik ga ervoor zorgen dat leken op het gebied van tuinieren eerlijke informatie kunnen lezen!

Een week later, met behulp van mijn zoon, heb ik de website Online-Tuinman.nl geregistreerd. Zo’n website was voor mijn nog een heel gedoe. Afbeeldingen invoegen, tussenkopjes maken, inhoudsopgave invoegen en ga zo nog maar door. Gelukkig heb ik veel geleerd op dat gebied en kan ik nu redelijk overweg met mijn site.

Wie is Koen Bijvelds van de website online-tuinman.nl

Het doel wat ik heb met deze site is het informeren van jou als bezoeker. Correcte informatie, duidelijke uitleg en vooral toepasbare tips voor in je eigen tuin. Dit doe ik graag vanwege mijn passie voor het tuinieren.

Wie is Koen Bijvelds?

Goed, hierboven heb je kunnen lezen waarom ik de website heb opgezet. Maar wat maakt het nu dat de informatie die ik je op deze website geef wel klopt? Hiervoor moeten we even terug naar mijn verleden.

Ik kom uit een gezin van zes kinderen, niets geks zo’n 60 jaar geleden. Als oudste van het gezin moest ik zorgen voor wat extra geld in het laatje. Op 15 jarige leeftijd ging ik in de villabuurt bij mij in het dorp rondvragen of ik de tuin mocht onderhouden voor wat Guldens.

Groenopleiding?

Dat leverde mij in die tijd een leuk zakcentje op. Ik had helemaal geen groenopleiding gevolgd, maar wie had dat in die tijd wel? Het aantal tuinen dat ik destijds onderhield groeide met de week. Klasgenoten en vrienden schoten in het hoogseizoen te hulp om alle tuinen te onderhouden.

Tot mijn 21e heb ik zo een beetje voor mezelf geld ‘bijverdient’. Het was eigenlijk een uit de hand gelopen hobby. Het plaatselijk hoveniersbedrijf zag het aantal klanten dalen, waardoor ze besloten mij een deal aan te bieden. Ik kreeg een flinke som geld (voor die tijd), maar moest dan wel stoppen met het onderhouden van tuinen.

Dat geld had ik destijds hard nodig, en heb toen besloten om te stoppen met het zelf onderhouden van de tuinen. Op één voorwaarde. Dat ik een vast contract kreeg bij het plaatselijk hoveniersbedrijf. Hierdoor kon ik mijn passie blijven doorzetten, en kon ik er toch een boterham mee verdienen.

Dit is Koen Bijvelds een tuinman die aan het bosmaaien is

Bij dat hoveniersbedrijf heb ik zo’n 40 jaar gewerkt, waardoor ik wat eerder met pensioen kon. Stil zitten kan ik niet! Ik ben daarom veel in mijn tuin te vinden, maar ook ga ik regelmatig naar de volkstuintjes bij mij in het dorp. Hier vind ik het leuk om andere te helpen en te adviseren over het onderhouden van hun tuin.

Hetzelfde eigenlijk als wat ik op deze website doe; andere doe-het-zelvers op het gebied van tuinieren helpen.

Meer informatie?

Als je het leuk vind om regelmatig informatie te ontvangen over tuinieren, dan kun je jezelf aanmelden voor mijn nieuwsbrief. In mijn nieuwsbrieven vertel ik de onderhoudswerkzaamheden voor het komende seizoen, handige tips of algemene informatie over het onderhouden van je tuin.

Klik hier om jezelf aan te melden voor mijn nieuwsbrief!

Heb je een specifieke vraag voor mij? Aarzel niet en stuur me gerust een berichtje via het contactformulier hieronder.

Veel tuinplezier gewenst!

-Koen Bijvelds

online-tuinman Koen Bijvelds in de tuin

 

 

 

 

P.S.: op mijn Facebook deel ik ook regelmatig tips!

[contact-form-7 id=”117″ title=”Contact form 1″]
>
close
Wil je meer resultaat met bemesten?
Bemestingsgids cover ringband

Je gegevens zijn 100% veilig