Mijn review en ervaringen over het KOI Handboek (+bonus!)

KOI Handboek reviewBen je online het KOI Handboek van Jeroen Scheffers tegengekomen, en ben je op zoek naar een review en ervaringen van anderen? Dan ben je hier op het juiste adres.

Wil je een prachtig KOI vijver met kraakhelder water in je tuin aanleggen, maar weet je niet hoe je dat voor elkaar krijgt? Of heb je al een vijver, maar krijg je het water maar niet helder? Misschien hebben je vissen ziektes of vergroeiingen waarvan je niet weet wat je ermee moet? En ga zo maar door…

Kortom: je zit met je handen in het haar, of je bent gefrustreerd. Een ‘KOI expert’ inhuren kost al snel veel geld. Maar hoe krijg je dan die droomvijver in de tuin?

Dat vroeg ik mezelf ook af toen ik vorig jaar een KOI vijver wilde aanleggen. Na veel online gelezen te hebben over Koi’s en vijvers kwam ik uit bij het KOI Handboek van Jeroen Scheffers.

Dit handboek staat bomvol met informatie over alles wat met Koi’s en vijvers te maken heeft. Tenminste, dat is wat de verkoper beweerd. Maar is dat ook zo?

Ik kocht het eboek van Jeroen Scheffers en ben er mee aan de slag gegaan. Wat mijn review en ervaringen zijn over het KOI Handboek lees je op deze pagina.

Wat is Het Koi Handboek

Waarschijnlijk ben je benieuwd geraakt naar wat Het Koi Handboek nu eigenlijk is. Je wilt af van de frustratie en het gebrek aan informatie over het aanleggen en onderhouden van een Koi vijver.

Met het Koi Handboek heb je een enorme bron van informatie over Koi’s en vijvers in handen. Werkelijk alles over het kopen, zelf kweken, voeren en tam maken van Koi’s vind je in dit handboek. Maar even belangrijk, of misschien wel belangrijker, lees je ook alles over het aanleggen en onderhouden van Koi vijvers. Van de filters tot en met de planten in de vijver.

Wat ik zo prettig vind aan het handboek is dat het makkelijk leesbaar is. Jeroen probeert moeilijke jargon zoveel mogelijk te vermijden. In sommige gevallen ontkomt hij er niet aan om bepaalde vaktermen te gebruiken. Gelukkig weet hij het dan zeer praktisch uit te leggen zodat het voor iedereen begrijpbaar is.

Daarom durf ik wel te stellen dat het Koi Handboek van Jeroen Scheffers een must-have is voor iedere (toekomstige) Koi eigenaar. (Hierover later meer).

Wie is Jeroen Scheffers

Zoals je hierboven al hebt gelezen is Jeroen Scheffers de eigenaar van het Koi Handboek. Maar wie is Jeroen Scheffers nu eigenlijk? En is Jeroen Scheffers te vertrouwen? Twee vragen waar ik eerst een antwoord op gezocht heb voordat ik het boek kocht.

Jeroen is een echte, maar dan bedoel ik ook echte, Koi liefhebber. Al vanaf kinds af aan. Op zijn website schrijft hij over zijn ervaringen met zijn eigen Koi vijver. Maar hij gaat ook regelmatig naar KOI shows, zoals de Holland Koi Show in Arcen.

Gelukkig heeft hij van zijn hobby ook zijn beroep kunnen maken. Het bouwen en onderhouden van Koi vijvers doet Jeroen namelijk al meer dan 15 jaar als eigen baas. Je kunt dus wel stellen dat Jeroen een expert is in hetgeen wat hij doet. Maar dat is hij niet altijd geweest. Hij heeft veel beginnersfouten gemaakt die hem veel geld gekost hebben.

Door middel van het Koi Handboek wil Jeroen Scheffers voorkomen dat andere deze beginnersfouten ook maken, en veel geld kwijtraken. Hij wil je frustratie besparen en het plezier van je Koi vijver vergroten.

Koi vijver handboek

Op de vraag of Jeroen Scheffers te vertrouwen is kan ik heel kort zijn. Ja! Niet alleen met zijn website straalt hij veel vertrouwen uit, maar ook de recensies op zijn Facebookpagina liegen er niet om.

Voor wie is het complete Koi handboek

Ik denk dat jij ook wel snapt dat het KOI Handboek niet geschikt is voor mensen die goudvissen in een kom willen houden. Maar voor wie is het handboek dan wel?

Eigenlijk kan ik hier heel kort over zijn. Ik gaf eerder al aan dat ik vind dat Het KOI Handboek een must-have is voor iedere (toekomstige) Koi eigenaar. Toch wil ik dit nog even concreet maken.

Het Koi Handboek is geschikt voor:

 • Startende, maar ook ervaren Koi doe-het-zelvers die een kraakheldere vijver willen vol met gezonde en kleurrijke Koi’s.
 • Koi liefhebbers die de verkooppraatjes van ‘koi experts’, mensen die jou alleen maar iets willen aansmeren, zat zijn. En in plaats daarvan écht geholpen willen worden.
 • Mensen die ervan dromen om een eigen Koi vijver te bouwen en te onderhouden.
 • Koi eigenaren die zelf Koi’s willen kweken.

Verder moet je als persoon de handen uit de mouwen willen steken. Het is niet zo dat die Koi vijver vanzelf komt na het lezen van het Koi Handboek. Onderneem dus actie.

Dit lees je in het Koi Handboek

Ik heb je al kort verteld over het Koi Handboek. Om je een beter beeld te geven van wat je kunt verwachten ga ik daar hier iets uitgebreider op in.

Allereerst start het Koi Handboek met algemene informatie over Koi’s, zoals de geschiedenis en de Koi lichaamsleer. Vrij snel daarna lees je specifiekere en waardevollere informatie over alles omtrent Koi’s.

Jeroen wil dat jij geen beginnersfouten maakt, zodat je geld bespaart. Zo stelt hij ter discussie hoe graag jij een Koi vijver wilt. Daarbij geeft hij 7 cruciale factoren die je moet overwegen vóór het bouwen van een vijver.

Boek Aanleg onderhoud vijver

Deze 7 factoren hebben mij wakker geschud om na te denken waar, hoe en tegen welke prijs ik mijn Koi vijver wilde maken. Dat heeft mij veel frustratie en tijd bespaart tijdens de uitvoering. Maar belangrijker nog: mijn vijver is nu precies zoals ik erover droomde.

Meer waardevolle lessen uit het Koi Handboek zijn:

 • Wat de juiste voeding is voor het snel en gezond laten groeien van je Koi’s.
 • Het herkennen van ziektes en problemen bij Koi’s.
 • Hoe je een prachtige vijver waar je over 10 jaar nog trost op bent kunt aanleggen.
 • Op welke punten je moet letten bij de aanschaf van Koi’s (+tips voor het bemachtigen van Koi’s tegen bodemprijzen)
 • Alle ins en outs over het zelf kweken van Koi’s.

Verder zijn er nog enkele interessantere onderdelen in het handboek. Bijvoorbeeld de Koi Koopgids waarin 6 stappen staan voor de overgang van aangeschafte Koi’s naar je eigen vijver.

Bonussen

Dan denk je dat het handboek van zichzelf al heel compleet is. Toch weet Jeroen er nog meer aan toe te voegen. Hij geeft maar liefst 3 E-boeken GRATIS bij aanschaf van het Koi Handboek.

Wat zijn deze bonussen?

 1.  “100 Koi vijver voorbeelden” eboek. Naast een informatiegebrek heeft Jeroen ontdekt dat Koi doe-het-zelvers nog wel eens inspiratie en voorbeelden voor een eigen Koi vijver missen. Dit inspiratie- en voorbeeldboek voorkomt dat!
 2. “Goede sart van het nieuwe vijverseizoen” eboek. Met deze bonus voorkom je dat je het hele seizoen achter de feiten aan loopt, omdat je vijver geen goede start geeft doorgemaakt.
 3. “Alles over waterkwaliteit”. Alleen met kraakhelder water kun je Koi’s pas echt goed bekijken. In deze gids geeft Jeroen uitleg over waardes die belangrijk zijn voor je vijverwater. Ook geeft hij advies en tips over het op peil brengen van deze waardes.

Aan het begin van de verkooppagina geeft Jeroen aan dat hij verkoopachtige en aandringende mensen vervelend vindt. Zelf is hij geen verkoper, maar wil hij jou zo goed mogelijk helpen. Hierdoor vergeeft hij 2 belangrijke bonussen te vermelden, namelijk:

 • Levenslang gratis updates. De techniek gaat hard. Zo ook voor een Koi vijver. Jeroen publiceert daarom jaarlijks een nieuwe versie van het Koi Handboek. Na aanschaf van het Koi Handboek heb je gratis levenslang toegang tot deze updates.
 • Toegang tot een exclusief ledengedeelte. Na aanschaf van het Koi Handboek krijg je toegang tot een gedeelte van de website die exclusief voor leden is.

Kortom: een bomvol pakket met mega veel informatie over Koi’s en Koi vijvers.

Het Koi Handboek in PDF

Het Koi Handboek van 2017, toen ik het boek kocht, bestond uit 166 pagina’s. De editie van 2018 bestaat maar liefst uit 321 pagina’s! Deze vernieuwde editie heb ik onlangs gratis ontvangen van Jeroen.

Het zou te kostbaar zijn om jaarlijks een nieuw boek te drukken en rond te sturen. Om alle leden continue te voorzien van de meest relevante informatie heeft Jeroen ervoor gekozen om het Koi Handboek uit te geven als Ebook.

Ook daarin verbetert Jeroen continue. Eerst was Het Koi Handboek alleen als PDF te downloaden. Tegenwoordig is het ook mogelijk in ePub-formaat. Een bestandsformaat wat je op je e-reader kunt zetten.

Maar er zijn meer digitale verbeteringen, zoals handige scrolknoppen en terugzoek mogelijkheden. Je kunt hierdoor het ebook op al je apparaten gebruiken. Denk aan je mobiel, tablet, e-reader, laptop of zelfs smart-TV.

Het KOI Handboek review en ervaringen

Zoals je uit deze Koi Handboek review wel kunt opmaken ben ik meer dan tevreden over het handboek van Jeroen Scheffers. Over mijn ervaringen hoeven we het dus niet meer te hebben.

Maar waarom zou je alles geloven wat ik gezegd heb? Neem het niet van mij aan. Maar lees hieronder wat voor ervaringen anderen hebben met het Koi Handboek.

Freek (27 jaar):

iedereen die een kraakheldere koi vijver wil raad ik aan om het KOI Handboek te kopen! 2 jaar geleden heb ik mijn vijver aangelegd (1,5 meter diep) en er is geen moment geweest dat ik de bodem niet heb kunnen zien. Zo helder is mijn water.

Daan (35 jaar):

Nadat ik mijn eerste koi vijver had aangelegd werden mijn KOI’s ziek. Zo ziek zelfs dat er enkele dood gingen. De rest had ik gelijk in quarantaine gestopt, en ik ging opzoek naar wat er mis was met mijn vijver. Op het internet kwam ik het KOI Handboek tegen, en ik ben er direct mee aan de slag gegaan. Binnen no-time was mijn vijver weer gezond, en het water is zelfs nog nooit zo helder geweest. Bedankt Jeroen!

Martijn (41 jaar):

En ik altijd maar denken dat een KOI vijver aanleggen alleen voor experts weggelegd is. Afgelopen zomer heb ik samen met mijn zoon een prachtige KOI vijver aangelegd zonder enige ervaring in het aanleggen van vijvers. Het KOI Handboek heeft mij daarbij enorm geholpen!

Hieronder lees je nog enkele ervaringen op de Facebookpagina van Jeroen die andere Koi doe-het-zelvers hebben met het Koi Handboek.

Koi Handboek ervaringen

Het KOI Handboek prijs

Wat zou je zeggen als ik je vroeg wat het Koi Handboek je waard is? Denk daar eens over na. Denk bijvoorbeeld aan alle kosten die je kunt besparen met het Koi Handboek. Hoe het handboek dus eigenlijk geld kan opleveren. Ik heb een kennis van me het Koi Handboek ooit aanbevolen. Hij was eigenwijs en dacht dat hij het allemaal wel wist.

2 weken na aanleg was zijn vijver niet helder. 3 maanden daarna ook nog niet. Tot hij tot de conclusie kwam dat hij een te kleine filter voor de afmetingen van zijn vijver had geïnstalleerd.

Een beginnersfout die honderden euro’s heeft gekost. Maar wat het nog erger maakt, is dat het voorkomen had kunnen worden. De juiste informatie en goed advies zijn daarom nooit te duur.

Weet je inmiddels al wat het Koi Handboek je waard is? Ik denk dat je dan positief verrast bent over de prijs. Het hele pakket (Koi Handboek inclusief de bonussen) heb je met onderstaande kortingslink al voor 27 euro,-. Een heel nette prijs, die nogmaals laat zien dat Jeroen zijn belang is om jou vooruit te helpen.

Ga direct naar de kortingspagina

Het KOI Handboek risicoloos uitproberen

Vind je de prijs van het Koi Handboek te duur? Wat ik me overigens niet kan voorstellen.

Hoe dan ook, je kunt het KOI Handboek risicoloos uitproberen. Wanneer je het handboek hebt aangeschaft geeft Jeroen je een 100% tevredenheidsgarantie.

Ben je niet 100% tevreden over je aankoop? Dan kun je binnen 14 dagen zonder opgaaf van reden je geld terugvragen. Stuur Jeroen simpelweg een mailtje, en hij stort het aankoopbedrag direct terug.

Wat houd je nog tegen?

Het KOI Handboek kopen (+kortingslink)

In deze Koi Handboek review heb je gelezen wie Jeroen Scheffers is, waarom je hem kunt vertrouwen en wat hem een expert maakt. Je hebt gelezen dat Jeroen je echt wil helpen met je Koi hobby.

Het Koi Handboek is een must-have voor elke startende Koi doe-het-zelver. Maar ook voor degene die al een Koi vijver hebben en tegen problemen aanlopen. Zoals zieke vissen of een vijver waarvan het water maar niet helder wil worden.

Momenteel telt het handboek 321 pagina’s. Een boek wat bomvol zit met zeer waardevolle informatie over Koi’s en Koi vijvers. Samen met de 5 bonussen (!) heb je alle informatie binnen handbereik om een droomvijver te maken waar je over 10 jaar nog trots op bent.

Wil je het KOI Handboek inclusief de 5 bonussen direct ontvangen met een leuke KORTING? Klik dan op onderstaande kortingslink, en schaf het boek direct aan.

Met de 14 dagen niet-goed-geld-terug garantie kun je het ebook gratis uitproberen. Wat houd je nog tegen?

Een Kraakheldere Vijver Met Gezonde Vissen?

Jeroen Schaffers heeft al vele vijvers aangelegd en onderhouden. In zijn nieuwe boek beschrijft hij precies hoe iedereen zelf een vijver kan aanleggen en onderhouden. Ook geeft hij waardevolle tips voor het aanschaffen, voeden en herkennen van ziektes van vissen. Klik op de link hieronder om het boek te bekijken

Koen
 

Koen heeft een passie voor tuinieren. Jarenlang heeft hij gewerkt als tuinman. Op Online-Tuinman.nl deelt hij informatie, tips en trucks om andere tuineigenaren te helpen bij het makkelijk en goedkoper onderhouden van de tuin.

>