Biogroei review: Een Noemenswaardige partij?

biogroei review

Op mijn website kan je allerlei relevante informatie vinden over tuinieren én over tuingereedschappen. In sommige artikelen bespreek ik de beste soorten tuingereedschappen, terwijl ik in andere artikelen bespreek hoe je bepaalde werkzaamheden in de tuin uit kunt voeren. Eén van de onderwerpen die regelmatig aan bod komen, is het bestrijden van ziekten en plagen in de tuin.

Heb je wel eens last van bijvoorbeeld buxusmot of bladluizen gehad? Dan weet je hoe onwijs vervelend dit is. Deze kleine beestjes zijn eigenlijk oppermachtig en weten jouw tuin op een snelle en vervelende manier een stuk minder aangenaam te maken. Bladluizen zijn bijvoorbeeld in staat om de kleur van struiken volledig aan te passen (van groen naar geel), terwijl een buxusmot complete buxusstruiken op weet te eten.

Moraal van het verhaal; deze ziekten en plagen moet je zo snel mogelijk gaan bestrijden. In de verschillende artikelen die ik hierover geschreven heb, komt er veelal een merk/bedrijf naar voren; Biogroei.

In deze Biogroei review wil ik graag iets meer vertellen over dit merk, over de producten die aangeboden worden en over mijn persoonlijke ervaringen met het merk. Ook kijk ik naar de beoordelingen die door andere mensen op het internet geplaatst zijn; dat geeft immers ook een duidelijk beeld over de producten van Biogroei.

Over Biogroei

Graag trap ik deze Biogroei review af met belangrijke achtergrondinformatie. Zo wil ik allereerst even naar de historie van Biogroei kijken. Voor de oprichting van dit Belgische bedrijf moeten we terug naar het jaar 1994. In dat jaar wordt in de Belgische plaats Huldenberg het bedrijf Biogroei opgericht door Es Mannaerts.

Es Mannaerts was een fervente liefhebber van tuinieren, maar zag tijdig in dat de plagen en ziekten van grote invloed zijn op een tuin. Destijds was men ervan overtuigd dat dergelijke plagen bestreden konden worden met chemische middelen en kunstmeststoffen. Es Mannaerts had het idee dat daar juist géén idee toekomst in zat.

Es Mannaerts ging dus aan de slag met het ontwikkelen van natuurlijke bestrijdingsproducten. Bestrijdingsproducten waarmee plagen en ziekten op een natuurlijke manier uit de tuin verdreven konden worden. Het voordeel hiervan? De natuur had geen last van de bestrijdingsproducten; dergelijke producten waren dus een stuk duurzamer dan de chemische middelen en kunstmeststoffen die tot dan toe veelvuldig gebruikt werden.

oprichter biogroei
Mathias Vanduffel (bedrijfsleider) en Es Mannaerts (oprichter)

Destijds richtte Es Mannaerts ook een fysieke winkel op, terwijl haar producten ook door tuincentra verkocht werden. Enige tijd geleden besloot zij echter om alle producten via de digitale kanalen te gaan verkopen. De website biogroei.be was daarmee een feit.

De ontwikkeling

Door de jaren heen heeft het bedrijf een flinke groei door weten te maken. In mijn ogen had Es Mannaerts tijdig in de gaten dat het bestrijden van plagen en ziekten op een veel betere manier zou kunnen.

Zij had de focus volledig gelegd op de staat van het milieu, op de aanwezigheid van allerlei insecten in een tuin en op de duurzaamheid. Dit heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat Biogroei de juiste producten wist te ontwikkelen. Producten die eigenlijk hun tijd ver voor waren, maar juist hedendaags op de verdiende waardering kunnen rekenen.

Hier lees je het complete verhaal van Biogroei.

Wat is het doel van Biogroei?

Je hebt hierboven het levensverhaal van Biogroei tot op heden kunnen lezen. Een interessant verhaal, niet waar? Es Mannaerts heeft op het juiste moment de juiste producten op de markt gebracht en daar absoluut de vruchten van geplukt. Niet alleen zij heeft hier de vruchten van geplukt, maar ook het milieu en de natuur. De natuurlijke bestrijdingsproducten van Biogroei zijn immers vele malen gezonder dan de chemische middelen die tot voorheen gebruikt werden.

Maar, wat was nou de grootste drijfveer van Es Mannaerts om dergelijke producten te ontwikkelen? En wat is het huidige doel van Biogroei? Dat zijn interessante vragen waar ik graag het antwoord op wilde gaan vinden. Over het doel van deze Belgische onderneming is een interessante passage op de website te lezen:

Het ultieme doel van Biogroei is elke tuinier te laten werken naar een tuin in evenwicht. Dit betekent dat het gecreëerde ecologisch systeem uiteindelijk zelf zijn natuurlijke vijanden aanpakt. In de eerste plaats zullen de planten, maar later ook lieveheersbeestjes, gaasvliegen, vogels, egels,… de plagen onder controle houden. Er groeit een samenwerking tussen alle bewoners”.

Es Mannaerts – Over Ons pagina

Volgens het bedrijf is het met name een kwestie van gebruik maken van natuurlijke middelen, waardoor de tuin zichzelf uiteindelijk gaat evolueren. Mocht de tuin door de jaren heen verder en verder evolueren, is de tuin zelf in staat om de ziekten en plagen te bestrijden. Dit alles is in dat geval te danken aan de producten én de visie van Biogroei.

Het assortiment van Biogroei

In de verschillende artikelen op mijn website komt regelmatig de naam van Biogroei voorbij. Is dat verrassend? Nee, niet zo zeer. In de wereld van natuurlijke bestrijdingsproducten is Biogroei nu eenmaal één van de marktleiders. Dat is zeker het geval in de Benelux; sowieso in België en in Nederland is Biogroei onwijs populair.

Een andere reden waarom ik de producten van Biogroei regelmatig bespreek, is terug te vinden in het assortiment van deze Belgische onderneming. Het is namelijk een feit dat het assortiment bijzonder uitgebreid en divers is. Door dit uitgebreide aanbod is de kans bijzonder groot dat je bij Biogroei de juiste producten weet te vinden.

assortiment biogroei website

Op de website van Biogroei is meer informatie over het uitgebreide assortiment te vinden.

Voorbeeld assortiment

Zo kan je kiezen tussen de volgende productcategorieën: Aaltjes, Nuttige insecten, Vallen en Feromonen, Bodem, Educatief materiaal en Overige.

Als je in de bovenbalk op ‘Plagen’ klikt, krijg je de volgende categorieën te zien: Courant, Insecten en beestjes, Motten, Larven en Tuinproblemen. Met name deze categorieën spreken mij aan, aangezien relatief veel tuinen last hebben van bijvoorbeeld bladluizen, larven en vliegjes. Om iets aan dergelijke plagen te kunnen doen, is het van groot belang om de juiste producten te gebruiken. De producten van Biogroei zijn in dat geval absoluut een prima keuze.

Om je een duidelijke indruk van het assortiment te geven, heb ik hieronder de producten per categorie uitgewerkt. Neem deze producten eens op je gemakje door en verbaas je over het uitgebreide assortiment van Biogroei.

  • Courant: Bladluizen, Bloedluizen, Buxusmot, Engerlingen, Slakken en Spint
  • Insecten en beestjes: Bladluis, Bloedmijten, Dazen, Kersenvlieg, Mieren, Peimineervlieg, Pruimenluis, Spint, Taxuskever, Trips, Vliegen, Wespen, Witte vlieg, Wolluis en Zilvervisjes
  • Motten: Buxusmot, Eikenprocessierups, Fruitmot, Kastanjemineermot, Kleine wintervlinder, Preimot, Pruimenmot en Trosrups
  • Larven: Emelten, Engerlingen, Taxuskever larven en Varenrouwmug larven
  • Tuinproblemen: Algen in de vijver, Geurhinder in dierenverblijf, Zure bodem en Zwak gazon

Voor al deze plagen, ziekten en tuinproblemen levert Biogroei de juiste producten. Deze producten zijn stuk voor stuk natuurlijk, tasten het milieu niet aan en zijn ook niet van invloed op de populatie van insecten in jouw tuin. Het enige wat deze producten wél doen, is het bestrijden van de ziekten en plagen op de juiste manier.

Wat vinden gebruikers van de producten van Biogroei?

Als je last van een ziekte of een plaag in de tuin hebt, ga je ongetwijfeld via het internet op zoek naar de juiste producten hiervoor. De kans is uiteindelijk groot dat je bij de producten van Biogroei uitkomt. Waarom dat zo is? Onder meer omdat het assortiment uitgebreid is en omdat Biogroei één van de marktleiders is.

Mocht je de producten van Biogroei gaan gebruiken, ben je absoluut niet de enige. Veel mensen gebruiken namelijk de producten van Biogroei, waarbij ook de nodige gebruikers een beoordeling op het internet achterlaten.

Voor de vorm heb ik twee van de beoordelingen over Biogroei er tussen uit gepikt. De onderstaande twee beoordelingen geven wat mij betreft precies de kracht van deze Belgische onderneming aan:

biogroei ervaringen
biogroei recensie

De beoordelingen over Biogroei zijn terug te vinden op Trustpilot. Daar krijgt het bedrijf een beoordeling van 9,4 van de 10 sterren op basis van 2.159 beoordeling. Dat is gigantisch veel. En Trustpilot is een onafhankelijke partij als het gaat om het verzamelen van beoordelingen en recensies.

Veel mensen roemen het assortiment van dit bedrijf, maar ook de vriendelijke service die verleend worden. Zo geven veel mensen aan dat Biogroei echt met hun nadenkt en men van het juiste advies voorziet. Dat zijn absoluut aspecten die mij ook aanspreken.

Mijn persoonlijke ervaring met Biogroei

Aan het einde van deze Biogroei review wil ik graag ook nog mijn persoonlijke ervaring met mij delen. In deze review heb je immers veel feitelijke informatie kunnen vinden, evenals de beoordelingen van andere gebruikers. Maar, wat vind ik nu zelf van Biogroei? Nou, ik kan je verklappen; ik ben onwijs tevreden over dit bedrijf.

Over de producten, over de klantvriendelijkheid en over de mate van levering kan ik enkel met positieve woorden spreken. Dit bedrijf heeft de zaakjes prima op orde, levert de juiste producten en hecht veel waarde aan de klanttevredenheid.

Mocht je een product van Biogroei tegenkomen, hoef je eigenlijk niet te twijfelen; je kunt dit product direct aanschaffen. Ik ben fan!

  • Koen
  • 1 augustus 2020
Koen
 

Koen heeft een passie voor tuinieren. Jarenlang heeft hij gewerkt als tuinman. Op Online-Tuinman.nl deelt hij informatie, tips en trucks om andere tuineigenaren te helpen bij het makkelijk en goedkoper onderhouden van de tuin.

>