Wat is de beste sproeier voor aaltjes?

beste sproeier voor aaltjes

Aaltjes hebben een zeer belangrijke functie in de tuin. Ze vormen namelijk een natuurlijk afweersysteem van de tuin. Van nature kunnen ze voorkomen in de bodem van de tuin, maar dat is niet altijd zo. Je moet de aaltjes daarom ooit aanbrengen. En hoe kan je dat beter doen dan met een speciale aaltjes sproeier? In dit artikel bekijken we wat de beste aaltjes sproeier is.

De aaltjes zijn namelijk dé aangewezen natuurlijke vijand voor onder meer larven en verschillende plaaginsecten. Deze larven en plaaginsecten kunnen voor grote schade in jouw tuin zorgen, maar zijn ook verantwoordelijk voor de opbouw van bijvoorbeeld een plaag in jouw tuin.

Mede daarom besluiten veel mensen om de aaltjes in te zetten ter bescherming van de tuin. Deze aaltjes zijn gemakkelijk in te zetten en eten vervolgens de prooi makkelijk en snel op. Hoe je deze aaltjes exact in kunt zetten en wat de beste sproeier voor het verspreiden van de aaltjes is? Op die twee vragen geven wij in dit artikel antwoord.

In dit artikel hebben we het af en toe ook over nematoden en een nematodenspuit. Het is goed om te weten dat de aaltjes ook wel nematoden genoemd worden; deze twee termen hebben dus betrekking op dezelfde kleine worpjes die zich in de bodem van de tuin bevinden.

Hoe kan je aaltjes in een tuin inzetten?

Je hebt hierboven reeds kunnen lezen dat je met aaltjes larven of andere plaaginsecten op een efficiënte manier kunt doden. Het is hierbij tevens goed om te weten dat dit volledig op een natuurlijke manier gebeurt. Je werkt niet met gif of met ander schadelijk spul voor de natuur. Nee, de aaltjes zijn puur natuurlijk en hebben daardoor geen schadelijke invloed op de natuur en op de flora en fauna in de tuin.

Het inzetten van de aaltjes gaat bovendien onwijs makkelijk. Nadat je de aaltjes gekocht hebt, kan je deze gaan mengen met water. Met welke dosering je de aaltjes en het water moet mengen, is afhankelijk van het plaaginsect. Mede daarom raden wij je aan om altijd de handleiding te lezen, zodat je de juiste dosering weet.

Vervolgens kan je dit mengsel van aaltjes en water met een sproeier voor aaltjes over de planten heen spuiten. De aaltjes gaan dan direct aan het werk, en je neemt zo snel afscheid van verschillende plaaginsecten en larven in jouw tuin.

Om de aaltjes in jouw tuin in te kunnen zetten, heb je dus wel een sproeier nodig. Een sproeier waarmee je het mengsel van de aaltjes en het water perfect kunt verspreiden, zodat de aaltjes direct hun prooi kunnen pakken. Om dit proces zo goed mogelijk te starten, is het aan te raden om de beste sproeier voor aaltjes te gebruiken.

Wat de beste sproeier voor aaltjes is of wat de beste nematodenspuit is? Die vraag stelden wij onszelf ook, waarna wij direct alle varianten zijn gaan testen. Aan de hand van deze strenge keuring hebben wij uiteindelijk de twee beste sproeiers voor aaltjes weten te vinden. Meer informatie over deze twee beste nematodenspuiten vind je hieronder!

#1 Biogroei – Nematodenspuit

Het Belgische merk Biogroei is al jarenlang bezig met het ontwikkelen van natuurlijke bestrijdingsmiddelen. Dit gaat het merk bijzonder goed af, zoals je ook in onze Biogroei review kunt lezen. In die review zijn wij zeer te spreken over het assortiment van Biogroei en over de verschillende producten die aangeboden worden. Daarbij zijn we óók zeer te spreken over de nematodenspuit van het merk Biogroei.

De Nematodenspuit van Biogroei doet eigenlijk alles waar je maar behoefte aan kunt hebben. Voordat je met deze sproeier voor aaltjes aan de slag kunt gaan, moet je wel eerst het juiste mengsel maken. Je maakt daarbij een mengsel van water en aaltjes, waarbij beide ingrediënten de juiste hoeveelheid dienen te hebben. Alleen op die manier ben je in staat om de juiste dosering te maken, waarna je met deze beste sproeier voor aaltjes aan de slag kunt gaan.

Het gebruik maken van deze beste nematodenspuit gaat onwijs makkelijk. Nadat je het mengsel gemaakt hebt, klik je deze nematodenspuit op de tuinslang vast. Je kunt nu direct de kraan in jouw tuin opendraaien en de nematodenspuit volledig leeg spuiten over de gewenste planten en struiken in jouw tuin.

biogroei nematodenspuit ervaring

Nadat je deze Biogroei nematodenspuit met veel plezier gebruikt hebt, kan je deze op een snelle manier reinigen. Je kunt deze namelijk makkelijk even doorspoelen met water, waarna je de nematodenspuit weer schoon op kunt bergen. Mocht je op korte termijn deze spuit weer nodig hebben, kan je ‘m dus direct weer uit de kast pakken.

Bijkomend voordeel is dat je deze beste sproeier voor aaltjes ook voor andere doeleinden in kunt zetten. Zo is het ook gewoon mogelijk om deze spuit als een normale tuinsproeier of tuinspuit te gebruiken. Je hoeft dus niet altijd een mengsel van aaltjes en water te gebruiken, maar kunt ook het water los in deze sproeier gebruiken.

Het mag duidelijk zijn; met de Biogroei nematodenspuit geniet je van onwijs veel gemak. Nadat je de planten en struiken met deze spuit ingespoten hebt, gaan de aaltjes direct aan de slag. Je neemt daardoor snel afscheid van de populatie van plaaginsecten en/of larven in jouw tuin. Wil je daar ook van genieten? Dan hoef je nog maar twee dingen te doen; deze nematodenspuit aan te schaffen en de aaltjes aan te schaffen. Voor deze nematodenspuit hoef je in ieder geval niet de hoofdprijs te betalen; je betaalt bij Biogroei slechts 12,95 euro voor deze handige en hoogwaardige nematodenspuit.

Mede door deze unieke prijs-kwaliteitsverhouding is dit volgens ons de beste sproeier voor aaltjes. Wij zijn ervan overtuigd dat je hier veel plezier aan gaat beleven en dat je snel afscheid kunt nemen van de verschillende plaaginsecten en/of larven in jouw tuin!

#2 Aquanemix 1.25 V – doseersproeier voor aaltjes

Is de bovengenoemde sproeier voor aaltjes niet helemaal naar jouw wens? Dan kan je ook voor deze sproeier van Birchmeier kiezen. Deze Aquanemix sproeier is met voor één doeleinde ontwikkeld; voor het sproeien van aaltjes op bijvoorbeeld planten, struiken en hagen. Met dank aan een uniek doseringssysteem is het mogelijk om de aaltjes en het water in de juiste samenstelling te spuiten, zodat je al snel afscheid neemt van plaaginsecten en/of larven in jouw tuin.

Mocht je liever alleen water willen spuiten, is dat ook mogelijk bij deze handige sproeier voor nematoden. Als je de neutrale gietpositie aanhoudt, voegt de sproeier géén aaltjes aan het water toe. Dankzij deze instelling ben je dus ook in staat om de plantjes en bloemetjes in jouw tuin even water te geven.

Deze sproeier voor aaltjes van het merk Birchmeier is vervaardigd van kunststof. De keuze voor dit materiaal is uiteraard niet zomaar gemaakt. Nee, kunststof is behoorlijk robuust, maar weegt tegelijkertijd niet al te veel. Deze sproeier voor aaltjes is daarom makkelijk te hanteren, weegt niet al te veel en kan bovendien tegen een stootje. Je geniet dus al snel van een lange levensduur met deze Aquanemix nematodenspuit.

birchmeier aquanemix nematodenspuit ervaringen

Opvallend aan deze sproeier is overigens het zwenkbare handvat. Je kunt dit handvat draaien, waardoor je altijd een optimale controle over de sproeier weet te behouden. Bovendien kan je door aan dit handvat te draaien verschillende instellingen zelf bepalen. Zoals hierboven al gezegd; als je voor de neutrale gietpositie kiest, sproei je enkel en alleen water in plaats van het mengsel van aaltjes en water.

Al met al zijn we óók zeer te spreken over deze nematodenspuit van het merk Birchmeier. Deze spuit is eveneens van een hoge kwaliteit, heeft een lange levensduur, werkt onwijs prettig en stelt je daarmee in staat om snel de populatie van insecten en larven in jouw tuin in te perken. Mocht je op zoek naar de beste nematodenspuit zijn, hoef je eigenlijk alleen maar te kiezen tussen de variant van Biogroei (zie hierboven) of deze variant van Birchmeier. Met beide nematodenspuiten doe je in ieder geval een prima aankoop!

Wat zijn de voordelen van een nematodenspuit?

Zo, je hebt hierboven kunnen lezen wat de twee beste nematodenspuiten zijn. Om dit artikel waardig af te sluiten, willen wij graag nog de belangrijkste voordelen van een nematodenspuit op een rijtje zetten:

  • Met een nematodenspuit kan je op een natuurlijke manier de populatie van larven en plaaginsecten tegengaan. Met dank aan deze spuit doe je de natuur geen kwaad en tast je dus ook de flora en fauna in jouw tuin niet aan.
  • Het gebruik van een nematodenspuit is bijzonder makkelijk; dat geldt voornamelijk voor de twee hierboven genoemde beste sproeiers voor aaltjes. Deze sproeiers liggen goed in de hand, zijn makkelijk te bedienen en bieden al met al onwijs veel gemak.
  • Met een nematodenspuit ben je in staat om allerlei soorten plaaginsecten en larven te bestrijden. Welke aaltjes je het beste kunt gebruiken? Dat is dus volledig afhankelijk van het soort insect waar je in jouw tuin last van hebt. Zorg er dus te allen tijde voor dat je de juiste aaltjes aanschaft, meng deze aaltjes met water en maak vervolgens gebruik van één van de twee bovengenoemde beste nematodenspuiten!
  • Koen
  • 24 augustus 2020
Koen
 

Koen heeft een passie voor tuinieren. Jarenlang heeft hij gewerkt als tuinman. Op Online-Tuinman.nl deelt hij informatie, tips en trucks om andere tuineigenaren te helpen bij het makkelijk en goedkoper onderhouden van de tuin.

>