De Beste Slakkenval kopen? Mijn top 3 van de beste slakkenvallen!

welke slakkenval is de beste

Heb je ook zo’n last van slakken in jouw tuin? Op het eerste gezicht lijken de slakken onschuldige, lieve en bovenal zeer trage beestjes. Als de slakken zich in jouw planten en/of struiken gaan nestelen, kom je echter al snel van die gedachte terug. Slakken zijn namelijk in staat om de planten en struiken behoorlijk kaal te eten, waardoor jouw tuin een stuk minder fraai oogt.

Mede daarom is het advies om slakken te bestrijden. Belangrijk is om de slakken zo snel mogelijk uit jouw tuin te verwijderen. Daar heb je meerdere mogelijkheden voor, waarvan de slakkenval zonder enige twijfel de populairste variant is. Veel mensen kiezen voor het plaatsen van een slakkenval in de tuin en dat is uiteraard niet zonder reden; nee, een slakkenval brengt meerdere voordelen met zich mee.

Als je van deze voordelen wilt genieten, is het wel wenselijk dat je de beste slakkenval uit kiest. Aangezien dit hoogstwaarschijnlijk geen dagelijkse aankoop voor je is, kan het lastig zijn om de juiste slakkenval uit te kiezen. Graag helpen we jou daar een handje mee; in dit artikel vind je namelijk de beste slakkenvallen terug.

Mijn top 3 van de beste slakkenvallen vind je aan het einde van dit artikel terug. Per slakkenval bespreken we de belangrijkste eigenschappen en bijbehorende voordelen. Verder vind je in dit artikel ook nog handige informatie over de slakkenvallen; zo bespreken we de voordelen en de manier waarop je de beste slakkenval moet gebruiken.

Wat zijn de voordelen van een slakkenval?

Als je de plaag van slakken in jouw tuin wilt bestrijden, is het wenselijk om dit op een duurzame manier te doen. Je kunt bijvoorbeeld gif gaan gebruiken, maar daarmee kan je ook andere insecten in jouw tuin gaan doden. Dat is dus op voorhand al geen verstandige keuze.

Een duurzame manier om de slakken te bestrijden, is absoluut met een slakkenval. Het doel van een slakkenval is om de slakken in de val op te vangen, waarna je de slakken op een andere plek weer vrij kunt laten. Je kunt ze bijvoorbeeld loslaten in het plaatselijke parkje in jouw woonplaats.


Wat je ook kunt doen, is de slakken levend voeren aan bijvoorbeeld kippen of eenden. Daar is niks zieligs aan; dit is puur hoe de natuur werkt. Tot slot is het ook mogelijk om de slakken dood te koken in kokend water, maar dat geniet niet onze voorkeur.

Het is echter niet zo dat je de slakken altijd in leven hoeft te laten. Je kunt de slakkenval namelijk ook met slakkenkorrels of met bier vullen. Als je de slakken met bier vult, zullen de slakken in de slakkenval ‘vast komen te zitten’; zij kunnen niet uit de slakkenval komen. Belangrijkste voordeel hiervan is dat je alléén de slakken weet te vangen; overige insecten blijven immers weg van het bier, maar slakken zijn van nature gek op de smaak van het bier.

bier in slakkenval

Dat geldt ook voor het gebruik maken van slakkenkorrels in combinatie met een slakkenval. Ook dit is een gifvrije manier voor het doden van slakken en daarmee voor het bestrijden van de slakkenplaag in jouw tuin.

Onder aan de streep kan je de beste slakkenval dus op meerdere manieren gebruiken in jouw tuin. Belangrijkste voordeel is dat je op een duurzame manier te werk gaat en dat je andere insecten verder geen kwaad doet. Hierbij is het uiteraard wel van belang dat je de slakkenval op de juiste manier gebruikt; daarover vind je meer informatie aan het einde van dit artikel.

Waar moet je op letten bij het kopen?

Heb je interesse om een slakkenval aan te schaffen? Dan heb je de keus uit een vrij divers en gevarieerd aanbod. Als je deze varianten met elkaar gaat vergelijken, is het verstandig om op meerdere criteria te letten.

Zo is het goed om op het aantal stuks te letten. Bij sommige varianten krijg je één slakkenval geleverd, terwijl je bij een andere variant juist twee slakkenvallen geleverd krijgt. Indien je een grote tuin hebt of als je last van veel slakken hebt, is het uiteraard beter om twee slakkenvallen te gebruiken.

Daarbij moet je ook goed naar het materiaal van de slakkenvallen kijken. Het is wenselijk dat een slakkenval van kunststof vervaardigd is, aangezien dat materiaal onderhoudsarm is. Je plaatst de slakkenval in jouw tuin en hebt er vervolgens geen omkijken meer naar. Het enige waar je wel op moet letten, is dat je de slakkenval in de winterperiode naar binnen haalt. Vorst is immers niet bevorderlijk voor de conditie van het kunststof en dus voor de conditie van de slakkenval.

Ook is het aan te raden om goed naar de afmetingen van de slakkenval te kijken. Des te groter de slakkenval is, des te meer slakken in de val gevangen kunnen worden. Des te groter de slakkenval is, des te meer korrels je nodig hebt. Je moet dus een gulden middenweg zien te vinden op dit gebied.

beste slakkenval kopen

Uiteraard is het ook verstandig om naar het prijskaartje van de slakkenvallen te kijken. Hierbij gaat het gezegde ‘goedkoop is duurkoop’ zeker op. Niet alle slakkenvallen die aangeboden worden zijn namelijk van een hoge kwaliteit. Kies daarom bij voorkeur voor één van de hieronder besproken slakkenvallen of voor een slakkenval een gerenommeerd merk. Dan weet je zeker dat je jarenlang van de werking van de slakkenval kunt genieten.

Tot slot kan je ook nog letten op de kleur van de slakkenval. De meeste slakkenvallen zijn groen, aangezien die kleur het minste in de natuur opvalt. Ons advies is ook om altijd voor een groene variant te gaan.

Wat zijn de beste slakkenvallen?
Als je op zoek naar de beste slakkenval gaat, moet je dus op behoorlijk wat criteria letten. Aangezien het geen dagelijkse aankoop voor je is, willen wij je hier graag een handje mee helpen. Wij zijn daarom voor jou reeds op onderzoek gegaan naar de beste slakkenvallen.

Aan de hand van een strenge keuring hebben wij uiteindelijk een top 3 met de beste slakkenvallen samen weten te stellen.

#1 Slakkenval Set – Anti-Slak Val Vanger 

Deze set van twee slakkenvallen, van het merk AA Commerce, is absoluut onze favoriet. De slakkenvallen zien er onopvallend uit, zijn behoorlijk groot, kunnen gevuld worden met slakkenkorrels of met bier en zijn ook nog eens van kunststof vervaardigd. Al met al ben je met deze slakkenvallen dus in staat om op een efficiënte, snelle en duurzame wijze heel veel slakken te vangen.

welke slakkenval

Bij deze slakkenvallen heb je de keus; je kunt de slakkenval met bier vullen of met slakkenkorrels. Ongeacht waar je voor kiest; je weet behoorlijk veel slakken naar deze vallen toe te lokken. De slakken kunnen vervolgens niet meer uit de val komen, waardoor je op een zeer prettige manier een behoorlijke hoeveelheid slakken kunt vangen. Daarmee weet je de plaag in jouw tuin dus behoorlijk snel te bestrijden.

De diameter van deze slakkenval is 13 centimeter en hij is ongeveer 10 centimeter hoog. Door deze afmetingen kunnen er behoorlijk veel slakken in deze slakkenval, terwijl de val niet al te veel opvalt. Dat komt uiteraard ook door de groene kleur. Voor deze twee slakkenvallen betaal je een bedrag van zo’n 20 euro, maar daarmee voorkom je dus wel veel schade aan de planten en struiken in jouw tuin. Deze set van slakkenvallen is zeker een aanrader!

#2 Slakkenval groot

Wil je echt heel veel slakken gaan vangen? Dan is deze grote slakkenval wat ons betreft de beste keuze. Deze slakkenval is 26 bij 20,5 centimeter groot en is in het donkergroen uitgevoerd. Voor slakken valt deze val dus niet op, maar ze komen wel maar al te graag op de smaak van bier af.

beste slakkenvallen top 3

Je hoeft slechts tot 5 mm hoogte aan bier in deze slakkenval te doen, waarna deze slakkenval tot wel 50 slakken kan vangen. Ook over deze slakkenval zijn wij in ieder geval zéér te spreken!

#3 Slakkenval – 2 stuks

Ook over deze set van slakkenvallen zijn wij zeer te spreken. Deze set is eveneens van een hoog niveau en weet behoorlijk veel slakken te vangen. De fabrikant geeft hierbij wel aan dat het verstandig om alleen bier in de slakkenval te gebruiken. De slakken komen, vanwege de lekkere geur, direct op het bier af.

slakkenval tuin welke

Als de slakken eenmaal in deze slakkenval zitten, komen ze hier nooit meer uit. Naar onze mening zijn dit perfecte slakkenvallen voor het bestrijden van een slakkenplaag in jouw tuin! Ook de prijs van deze set is namelijk zéér gunstig te noemen.

Hoe moet je een slakkenval gebruiken?

Wil je graag de slakkenplaag in jouw tuin gaan bestrijden? In dat geval is het van belang om de slakkenval op de juiste manier te gebruiken. Voor het gebruik maken van de slakkenval verwijzen wij je graag naar onderstaande video. In onderstaande video wordt exact uitgelegd hoe je een slak met een slakkenval kunt vangen:

Schaf direct de beste slakkenval aan en plaats deze op de gewenste plek in de tuin. Vul de val met bier en binnen de kortste keren trekken de slakken naar de slakkenval toe. Daarmee weet je de planten en struiken in jouw tuin in ieder geval perfect te beschermen!

  • Koen
  • 29 augustus 2020
Koen
 

Koen heeft een passie voor tuinieren. Jarenlang heeft hij gewerkt als tuinman. Op Online-Tuinman.nl deelt hij informatie, tips en trucks om andere tuineigenaren te helpen bij het makkelijk en goedkoper onderhouden van de tuin.

>