De beste slakkenkorrels voor het bestrijden van slakken op een biologische manier

beste slakkenkorrels tuin

In meer en meer tuinen zijn grote hoeveelheden slakken aanwezig. Deze slakken komen maar al te graag op bepaalde planten en struiken af en weten zich in deze planten/struiken te nestelen. Vervolgens beginnen zij met het kaal vreten van alle bladeren; de plant/struik heeft dus al snel een minder fraaie uitstraling.

Heb je in jouw tuin ook last van een grote hoeveelheid slakken? Dan is het advies om deze populatie van slakken te gaan bestrijden, aangezien de slakken voor behoorlijk veel schade kunnen zorgen. Maar, hoe kan je de slakken nou het beste bestrijden?

In ons artikel ‘slakken bestrijden, verjagen en voorkomen’ bespreken we verschillende manieren om slakken uit je tuin te jagen en weren. Een slakkenval is er daar een van. Dat is op zich een duurzame manier, maar is niet de meest duurzame manier. De meest duurzame manier om slakken te bestrijden, is namelijk met behulp van slakkenkorrels. Natuurlijke slakkenkorrels dan.

In dit artikel vind je alle informatie omtrent slakkenkorrels. We bespreken onder meer wat slakkenkorrels zijn, wat de voordelen van slakkenkorrels zijn en wat de beste slakkenkorrels zijn. Als je die slakkenkorrels aan gaat schaffen, weet je één ding zeker; je gaat alle slakken in jouw tuin op een snelle en biologische manier bestrijden.

Wat zijn slakkenkorrels precies?

Een gekend probleem van slakken is dat ze planten en struiken volledig kaal vreten. Dit heeft puur met de vreetzucht en de werking van moeder natuur te maken. Het biologische ecosysteem is bijzonder indrukwekkend om te zien en te begrijpen; je ziet dan al snel dat slakken zelf ook een belangrijke functie hebben.

Aangezien de functie van de slakken bepalend is voor de rest van het ecosysteem, is het niet aan te raden om alle slakken te doden. Nee, in plaats daarvan kan je de slakken veel beter de slakkenkorrels laten eten. Door deze slakkenkorrels wordt de vraatzucht van de slakken verminderd, waardoor zij simpelweg een stuk minder willen/gaan eten.

Op die manier weet je de planten en struiken in jouw op de juiste manier te bestrijden. Ondertussen ben je dus ook nog op een duurzame manier bezig, aangezien je de slakken niet direct doodt.

slakken bestrijden met korrels

Als je op zoek naar slakkenkorrels gaat, is het goed om te weten dat deze korrels een bestrijdingsmiddel bevatten. Dit bestrijdingsmiddel is eigenlijk een chemische stof die ervoor zorgt dat de vraatzucht verminderd wordt bij de slakken. Het is echter niet zomaar dat deze chemische stoffen in de korrels gebruikt mogen worden; dat is alleen toegestaan als deze chemische stof toegestaan is door het College van toelating voor gewasbeschermingsmiddel en biociden.

Zijn korrels tegen slakken biologisch?

Sommige tegenstanders geven aan dat het de slakkenkorrels helemaal niet zo biologisch zijn. Als we het bovengenoemde college mogen geloven, zijn de korrels juist wél biologisch. Men heeft immers de samenstelling van de slakkenkorrels, inclusief de chemische stof, toegestaan.

Mede daarom durven wij ook te stellen dat de slakkenkorrels zeker de meest biologische manier zijn om slakken in de tuin te bestrijden.

Zoals de naam overigens al doet vermoeden, zijn de korrels echt gewoon korrels om te zien. Je kunt deze korrels rondom planten uitstrooien, zodat de slakken naar deze korrels toegetrokken worden. De planten en struiken worden vervolgens met rust gelaten.

Wat zijn de voordelen van slakkenkorrels?

Door slakkenkorrels in jouw tuin uit te strooien, geniet je van meerdere voordelen. Zo is het een feit dat dit de meest biologische manier is voor het bestrijden van de slakken. Je doodt de slakken namelijk niet, maar je zorgt ervoor dat ze niet meer in de buurt van de planten/struiken komen. Hun vraatzucht wordt immers verminderd, waardoor ze zich al snel in hun eigen huisje terugtrekken.

Met het oog op andere insecten hoef je je ook geen zorgen te maken. De slakkenkorrels bevatten namelijk vaak een geur en een smaak die alleen bij slakken in de smaak vallen. Andere insecten zijn dus niet geneigd om van de slakkenkorrels te gaan eten. Mochten ze dat wel doen, is het niet zo dat ze hier hinder van ondervinden. Onder meer vogels en egels kunnen de slakkenkorrels opeten, zonder dat ze hier last van krijgen.

zijn slakkenkorrels giftig huisdieren kinderen

Ook met het oog op huisdieren en kinderen kunnen de slakkenkorrels geen kwaad. Eigenlijk kan je met deze korrels zeer specifiek alleen de populatie van de slakken in jouw tuin bestrijden; dat is dan ook één van de belangrijkste voordelen van de slakkenkorrels.

Tot slot willen we nog benoemen dat je ook het milieu verder geen schade aanricht. Mocht je met bijvoorbeeld gif aan de slag gaan, is dat wél het geval. Met de slakkenkorrels weet je dus dat je op een milieuvriendelijke, biologische en duurzame manier bezig bent om de populatie van slakken in jouw tuin te bestrijden. Wat wens je nog meer?

Waar moet je op letten als je slakkenkorrels gaat kopen?

In het huidige aanbod zijn nogal veel verschillende soorten slakkenkorrels te vinden. Wij willen je dan ook graag aanraden om goed naar de beoordelingen van andere gebruikers te kijken. Veel mensen laten even een review op het internet over bepaalde slakkenkorrels achter, waardoor je een duidelijk beeld van de werking krijgt.

Mede daarom hebben wij ook onderstaande reviews opgesteld; daarin beschrijven we ook de werking en de resultaten van de drie beste soorten slakkenkorrels.

Verder is het ook goed om naar de inhoud van de verpakking te kijken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een verpakking van 1 kilo aan korrels tegen slakken. Dat staat normaliter gelijk aan een oppervlakte van ongeveer 400 vierkante meter, maar dit is ook weer afhankelijk van de mate waarin de slakken in jouw tuin aanwezig zijn. Stem de hoeveelheid in ieder geval af op jouw tuin.

Tot slot willen wij je nog aanraden om goed naar het prijskaartje te kijken. Wij kunnen je zéker adviseren om het nodige geld in de beste slakkenkorrels te investeren, aangezien je daarmee op de lange termijn veel geld kunt verdienen. Je hoeft immers niet meer continue nieuwe planten voor in jouw tuin te kopen. Nee, in plaats daarvan blijven de planten en struiken in jouw tuin prachtig!

Wat zijn de beste slakkenkorrels?

Wil je graag van de voordelen van korrels tegen slakken gaan genieten? Wil je definitief afscheid gaan nemen van de plaag van slakken in jouw tuin? Dan kan je wat ons betreft het beste voor één van de volgende drie soorten slakkenkorrels kiezen. Die slakkenkorrels zijn bij ons in de smaak gevallen en dat is uiteraard niet zonder reden.

#1 ECOstyle Escar-Go

Deze slakkenkorrels van het merk ECOStyle kunnen op onwijs veel positieve beoordelingen rekenen; ook wij zijn zeer te spreken over de korrels. De werking is namelijk subliem te noemen, terwijl het ook 100% natuurlijke korrels zijn. Je geniet hierdoor van een optimaal resultaat, terwijl de korrels ook nog eens biologisch zijn.

Deze korrels worden geleverd in een verpakking van 1 kilo. Dit staat gelijk aan een oppervlakte van zo’n 400 vierkante meter, maar wij verwijzen je graag naar de handleiding van deze slakkenkorrels. Daarin bespreekt de fabrikant namelijk exact hoeveel korrels je nodig hebt.

welke slakkenkorrels kopen

Door die korrels in jouw tuin uit te strooien, weet je één ding zeker; de populatie van slakken neemt bijzonder snel af in jouw tuin. In onder meer een ‘normale’ tuin, in een moestuin en voor de land- en tuinbouw zijn dit absoluut de beste slakkenkorrels. Het is niet voor niets dat ook allerlei Egel stichtingen aangeven dat dit de beste slakkenkorrels zijn; deze korrels laten immers anders insecten en dieren met rust!

Naast dat Egel stichtingen het gebruik van ECOstyle slakkenkorrels aanmoedigen zijn er veel tevreden klanten. In de recensies op Bol.com valt te lezen dat enorm veel mensen goede ervaringen hebben met de korrels van ECOstyle. Niet voor niets dat het product 4,2 van de 5 sterren krijgt.

#2 HGX natuurvriendelijk korrels tegen slakken

Ook over deze korrels tegen slakken van het merk HG zijn wij zeer te spreken. Deze korrels worden geleverd in twee verpakkingen van 400 gram per stuk; daarmee kan je dus ook een behoorlijk oppervlakte bestrooien met deze korrels.

hgx slakkenkorrels ervaringen

Een absoluut voordeel is dat andere insecten géén last van deze korrels hebben. De korrels zijn 100% natuurlijk en zorgen ervoor dat de slakken zichzelf terugtrekken in hun natuurlijke habitat. De verschillende planten en struiken in jouw tuin worden vervolgens met rust gelaten. Wat wens je nog meer?

#3 Bayer Solabiol Natria Slakkenkorrels

Tot slot willen wij ook nog deze slakkenkorrels van het merk Solabiol aanraden. Deze korrels voor het bestrijden van slakken hebben een efficiënte werking, zijn 100% natuurlijk, zijn geschikt voor een sier-, moes en fruittuin en worden geleverd in een verpakking van 500 gram.

bayer slakkenkorrels

Ook met deze slakkenkorrels weet je de vraatzucht van de slakken te beperken, zodat jouw planten en struiken niet meer aangevreten worden. Je geniet daardoor een stuk langer van bijvoorbeeld de hosta’s in jouw tuin.

En nu aan de slag

Het staat voor ons als een paal boven water; het bestrijden van slakken met slakkenkorrels is één van de beste opties. Waar wij zeker overtuigd van zijn, is het feit dat dit de meest biologische manier is om de slakken te bestrijden. Je richt immers geen schade aan het milieu aan, terwijl je ook andere insecten en dieren met rust weet te laten.

Mocht je in jouw tuin last van een flinke slakkenplaag hebben, zijn de hierboven genoemde korrels voor het bestrijden van slakken zeker aan te raden. Die korrels hebben hun werking bewezen en kunnen op veel positieve beoordelingen rekenen. Oók jij kunt afscheid gaan nemen van de slakken in de tuin!

Schaf een van de 3 slakkenkorrels in bovenstaande top 3 aan en ga direct aan het slag met het bestrijden.

  • Koen
  • 29 augustus 2020
Koen
 

Koen heeft een passie voor tuinieren. Jarenlang heeft hij gewerkt als tuinman. Op Online-Tuinman.nl deelt hij informatie, tips en trucks om andere tuineigenaren te helpen bij het makkelijk en goedkoper onderhouden van de tuin.

>