Wat is de beste mollenverjager

welke mollenverjager kopen

Het is jaarlijks een interessant schouwspel; de Nationale Mollentelling. Tijdens een bepaald weekend in het jaar wordt het aantal mollen in Nederland geteld. Het lastig hieraan is dat de mollen zich onder de grond bevinden en dus absoluut niet makkelijk te tellen zijn. Toch komen er elk jaar bij de telling verschillende meldingen binnen bij de instantie die deze telling organiseert. In 2019 werden in totaal 40.000 molshopen gemeld.

Deze molshopen zijn bijvoorbeeld in weilanden te vinden, maar ook in een gazon in de tuin zitten mollen maar al te graag. Heb jij in jouw tuin last van mollen? Is jouw gazon niet meer zo mooi als dat het vroeger was? Dan is het tijd om de mollen op de juiste manier te gaan bestrijden.

Voor het bestrijden van een mol kan je uit verschillende hulpmiddelen kiezen. Je kunt bijvoorbeeld voor een mollenval kiezen (diervriendelijk), voor een mollenklem (efficiënt, maar niet zo diervriendelijk) en voor een mollenverjager. In dit artikel staat het laatstgenoemde hulpmiddel centraal.

We bespreken onder meer wat een mollenverjager precies is, wat de voordelen van dit hulpmiddel zijn en uit welke mollenverjagers je zoal kunt kiezen. Om je daar een handje bij te helpen, hebben wij alvast een top 3 voor je samengesteld. Na het lezen van dit artikel weet je dus exact welke mollenverjager je het beste voor in jouw tuin kunt gaan kopen!

Wat is een mollenverjager precies?

Een mollenverjager is eigenlijk niet te vergelijken met de mollenval en de mollenklem. Het doel van die twee hulpmiddelen is immers om een mol te vangen. Bij een mollenverjager is het juist het doel om de mollen uit je tuin te verjagen. Daarvoor kan je onder meer kiezen voor een mollenverjager met een ultrasoon geluid.

Dat is een geluidsniveau dat door mensen niet hoorbaar is, maar door mollen wel. Dit geluid klinkt absoluut niet prettig en schrikt de mollen op een zeer efficiënte manier af.

De voordelen van een mol-verjager

Klinkt bovenstaand verhaal bij jou als muziek in de oren? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Een mollenverjager brengt namelijk enkele zwaarwegende voordelen met zich mee ten opzichte van de andere hulpmiddelen. Eén van de belangrijkste voordelen is terug te vinden in het gemak. Je hoeft namelijk maar één keer de mollenverjager in de tuin neer te zetten, waarna je voor een lange(re) tijd verzekerd bent van een prima werking.

Bijkomend voordeel is dat je op een zeer duurzame en vriendelijke manier met de mollen omgaat. Je vangt de mollen niet en je doodt de mollen ook niet. Nee, het enige wat je doet, is het voorkomen dat de mollen zich in jouw tuin gaan vestigen. Je voorkomt hiermee dus op een zeer diervriendelijke manier dat de mollen schade aan kunnen richten aan jouw tuin en jouw gazon.

Verder is het ook mooi meegenomen dat de mollenverjager óók werkt tegen andere knaagdieren. De meeste mollenverjagers zenden lage frequentie trillingen af of een ultrasoon geluid. Deze trillingen en het geluid zijn door mensen niet te voelen/te horen, maar door mollen en knaagdieren wel. Behalve het verjagen van mollen ben je dus óók in staat om andere knaagdieren uit je tuin te verjagen. Ideaal!

Tot slot willen we nog benoemen dat een mollenverjager geschikt is voor zowel kleine tuinen als voor grote tuinen. Het ligt er namelijk maar net aan voor welke mollenverjager je kiest. Er bestaan bijvoorbeeld verjagers die in staat zijn om een gazon van 1000 vierkante meter te beschermen tegen een mol. Ook kleinere gazons worden uiteraard op een zeer efficiënte en duurzame manier beschermd!

Wat zijn de beste mollenverjagers?

Wil je graag van bovenstaande voordelen genieten? Dan is het de hoogste tijd om de beste mollenverjager aan te gaan schaffen. De aanschaf van een mollenverjager is echter hoogstwaarschijnlijk geen dagelijkse aankoop; dat maakt de aankoop ervan wellicht behoorlijk lastig. Gelukkig helpen we jou daar een handje bij.

Wij zijn namelijk op onderzoek gegaan naar de beste mollenverjagers. Op basis van een strenge keuring hebben we uiteindelijk een top 3 samen weten te stellen. Over de drie beste mollenverjagers vertellen we hieronder graag iets meer. Lees de reviews op je gemakje door en kies uiteindelijk voor de beste mollenverjager voor in jouw tuin!

#1 BSI Mollenverjager – trilbuis op netstroom

In onze ogen is deze BSI mollenverjager de allerbeste keuze. Dat is met name te danken aan de prijs-kwaliteitsverhouding, maar ook aan de unieke werking van deze mollenverjager. Deze verjager brengt namelijk zowel geluiden als vibraties naar buiten; dit geluid en deze vibraties worden omgezet in behoorlijk sterke seismische golven.

Deze golven verspreiden zich vervolgens door de gehele tuin, waardoor de mollen (en ook andere knaagdieren) afgeschrikt worden. Mollen kunnen namelijk niet al te goed zien, maar zijn wel behoorlijk gevoelig voor geluiden en trillingen.

beste mollenverjager

Deze mollenverjager wordt geleverd inclusief een adapter en een 20 meter kabel. Door deze meegeleverde accessoires kan je de mollenverjager makkelijk aansluiten op een stopcontact en vervolgens in het gazon steken. De mollenverjager brengt direct de seismische golven over tot diep in de grond en weet daarmee de mollen (en andere knaagdieren) op een zeer efficiënte manier te bestrijden. Wij zijn fan!

Voor deze mollenverjager betaal je een bedrag van 55 euro. Dat klinkt behoorlijk fors, maar je moet bij een dergelijk apparaat met name naar de lange termijn kijken. Met dit apparaat kan je namelijk tientallen jaren jouw gazon tegen de vervelende mollen beschermen.

Je zet het apparaat één keer in het gazon neer, zorgt voor een juist elektriciteitspunt en hebt er vervolgens geen omkijken meer naar. Het enige wat je zeker weet, is dat je nóóit (meer) last van mollen in jouw tuin hebt. Je hoeft dus ook nooit meer je gazon opnieuw aan te laten leggen of herstelwerkzaamheden uit te (laten) voeren. Ideaal, toch?

#2 EBM Elektrische verjager

Ook over deze elektrische mollenverjager van het merk EBM zijn we zeer te spreken. Deze variant is een stuk voordeliger geprijsd dan de hierboven genoemde variant én levert prima prestaties. De mollenverjager maakt namelijk gebruik van een zeer laag geluid; dit geluid is door mensen niet te horen, maar wel door mollen. De mollen worden hierdoor op een efficiënte manier afgeschrikt en gaan zich absoluut niet in jouw tuin vestigen.

Deze elektrische mollenverjager heeft een bereik van maar liefst 825 vierkante meter. Bijkomend voordeel is dat deze mollenverjager op batterijen werkt én dus niet aangesloten hoeft te worden op het stopcontact. Nadeel is wel dat de batterijen zo’n 4 maanden meegaan en dat je dus niet moet vergeten om er nieuwe batterijen in te stoppen.

goede mollen verjager

Met deze elektrische mollenverjager van EBM kan je op een zeer diervriendelijke manier de mollen uit je tuin weren. Bovendien wordt het lage geluid ook opgevangen door andere knaagdieren, waardoor óók die knaagdieren zich niet in jouw tuin gaan vestigen. Al met al een prima elektrische mollenverjager met een interessant prijskaartje.

#3 Mollenverjager met bijgeleverde grondperforator

Deze top 3 met beste mollenverjagers sluiten we graag met deze mollenverjager af. Deze mollenverjager heeft een prima werking, wordt geleverd met een grondperforator en maakt gebruik van een unieke techniek.

Het apparaat zendt zowel trillingen als geluid uit, waardoor er uiteindelijk seismische golven ontstaan. Die golven worden tot diep in de grond gevoeld door de mollen en door andere knaagdieren; zij vinden dit absoluut niet prettig en gaan zich dus zeker niet in jouw tuin vestigen.

bsi mol verjager

Het voordeel van dit apparaat is dat je er eigenlijk geen omkijken meer naar de mollenbestrijding hebt. Je zet het apparaat in de grond en je hoeft niet meer bang te zijn voor mollen in jouw tuin. Ook qua prijs is deze variant aantrekkelijk; deze variant zit eigenlijk tussen de twee hierboven genoemde mollenverjagers is. Al met al ook een prima keuze voor in de tuin!

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een mollenverjager?

Als je een nieuwe mollenverjager uit gaat kiezen, is het van belang om op enkele criteria te letten. Zo willen we je aanraden om goed naar de werking van het apparaat te kijken. Maakt het apparaat gebruik van trillingen? Of levert het apparaat een bijzonder geluid af? Of maakt het apparaat gebruik van een combinatie van trillingen en geluid?

Verder moet je ook kijken naar het maximale bereik van de mollenverjager. Zoals gezegd; sommige mollenverjagers zijn in staat om een gazon van 1000 vierkante meter vrij van mollen te houden, terwijl andere mollenverjagers een kleiner bereik hebben. Stem het bereik dus af op de afmetingen van jouw tuin.

Tot slot is het ook nog aan te raden om goed naar het prijskaartje te kijken. Bij bovenstaande reviews heb je al kunnen lezen dat de prijzen nogal variëren; vergelijk de prijzen dus goed met elkaar.

Hoe moet je een mollenverjager gebruiken?

Als je voor één van de beste mollenverjagers gekozen hebt, is het zaak om het apparaat op de juiste manier te gebruiken. Dat is gelukkig niet al te moeilijk. Heb je een apparaat met een kabel? Doe het apparaat dan in het stopcontact. Heb je een apparaat die werkt op batterijen? Zorg er dan voor dat je de batterijen in het apparaat doet.

Zet het apparaat vervolgens in de grond; dat is eigenlijk alles wat je moet doen. Het advies is wel om het apparaat op de juiste plek in de tuin neer te zetten; zet het apparaat in het gazon neer en bij voorkeur in kleigrond. Ervaring leert ons namelijk dat kleigrond de beste ondergrond voor een mollenverjager is. Veel plezier met je nieuwe mollenverjager; je gaat geen spijt van de aankoop krijgen!

Wat zijn jou ervaringen met mollenverjagers? Laat het in de reacties hieronder weten.

Koen
 

Koen heeft een passie voor tuinieren. Jarenlang heeft hij gewerkt als tuinman. Op Online-Tuinman.nl deelt hij informatie, tips en trucks om andere tuineigenaren te helpen bij het makkelijk en goedkoper onderhouden van de tuin.

>