Beste luizendoder kopen? Dit is Mijn Top 3 Luizendoders

beste luizendoder

In je tuin kan je te maken krijgen met de nodige vijanden. De bladluis is hier een kenmerkend voorbeeld van, maar er bestaan nog veel meer natuurlijke vijanden. Feit is echter dat in behoorlijk veel tuinen in Nederland de bladluis terug te vinden is. Recent schreven wij daarom al een artikel over het bestrijden van deze luissoort.

Als je de bladluis wilt gaan bestrijden, heb je de keus uit meerdere soorten hulpmiddelen. In dit artikel bespreken we één hulpmiddel; de luizendoder. We bespreken wat een luizendoder precies is, wat de beste luizendoders zijn en waar je op moet letten bij het uitkiezen van een luizendoder. Tot slot geven we je ook nog enkele handige tips voor het gebruiken van een luizendoder.

Aan de hand van dit artikel kan je de juiste stappen ondernemen om de bladluis in jouw tuin te gaan bestrijden. Bestrijd je de bladluis in jouw tuin níet? Dan verkleuren al snel al jouw planten waar de bladluis zich in bevindt; deze planten slaan volledig geel uit.

Daarnaast groeien de planten ook niet meer en ogen de planten dus al snel zielloos. Om jouw tuin in een fraaie conditie te houden, is het absoluut aan te raden om de bladluis zo snel mogelijk te bestrijden. Eén van de mogelijkheden die je daarbij hebt, is om dus gebruik van een luizendoder te maken. Over dit handige hulpmiddel vind je in dit artikel meer informatie.

Hoe werkt een luizendoder precies?

Een luizendoder is eigenlijk niets meer dan een middel met daarin enkele werkzame bestanddelen. Deze bestanddelen zijn voor de luizen giftig, waardoor de bladluizen al snel sterven als ze in aanraking met dit middel komen. Door jouw planten en struiken met de luizendoder in te sprayen, kan je dus al de aanwezigheid van de bladluizen op een zeer efficiënte manier bestrijden.

Welke bestanddelen exact in de luizendoder zitten, is afhankelijk van het soort luizendoder. Sommige luizendoders bestaan uit bijvoorbeeld pyrethrinen en piperonylbutoxide, terwijl andere luizendoders weer andere bestanddelen bevatten. Al deze bestanddelen hebben in ieder geval één overeenkomst; ze zijn giftig voor de bladluizen.

Een luizendoder is overigens in verschillende verpakkingen aanwezig. Je kunt bijvoorbeeld voor een grote flacon van 2,5 liter met vloeibaar middel kiezen. Dit vloeibare middel kan je over jouw planten en strijken heen gieten, waardoor het middel op alle bladluizen terecht komt. Je kunt echter ook voor een spray kiezen; met een dergelijke flacon hoef je het middel alleen maar over de bladeren heen te sprayen. Op die manier komt het middel ook in aanraking met de bladluizen, waardoor de populatie van bladluizen behoorlijk snel en efficiënt uitgeroeid wordt.

Wat zijn de voordelen van een luizendoder?

Voor het bestrijden van de bladluizen heb je de keus uit meerdere middelen. Veel mensen zweren echter bij het gebruik van een luizendoder. Hoe dat komt? Dit heeft puur met de verschillende voordelen van de luizendoders te maken. Eén van de voordelen is terug te vinden in de multifunctionaliteit van het middel. Je kunt dit middel namelijk voor allerlei soorten planten en struiken gebruiken. Heb je een moestuin of een tuin met allerlei sierplantjes? Ook dan biedt een luizendoder de gewenste werking en gewenste resultaten.

luizendoder voor moestuin
Een luizendoder kan ook gebruikt worden in een moestuin

Ook het gemak van dit middel spreekt veel mensen aan. Het enige wat je hoeft te doen, is het middel over de planten en struiken te verspreiden. Voor de rest doet het middel al het werk, waarna jij weer kunt genieten van fraaie én groene struiken en planten in jouw tuin.

Verder is het zeer prettig dat een luizendoder zeer efficiënt werkt. De bladluizen zijn vaak al binnen enkele dagen volledig uit de planten en struiken verdwenen. Is dat nog niet het geval? Dan kan je in een later stadium – bijvoorbeeld na 7 dagen – de luizendoder nogmaals over de planten en struiken heen spuiten. Bijkomend voordeel is dat niet alleen bladluizen aangepakt worden, maar ook trips en witte vliegen. Dat zijn ook insecten die voor de nodige ‘overlast’ in de planten en struiken zorgen.

Al met al kunnen we maar één ding concluderen; een luizendoder brengt de nodige voordelen met zich mee. Desalniettemin moeten we ook vaststellen dat het niet het meest duurzame product is. Mocht je veel waarde aan het milieu hechten, kan je wellicht beter de bladluizen met lieveheersbeestjes bestrijden. Maar, het gebruik van luizendoders kunnen wij ook zeker aanraden.

Wat zijn de beste luizendoders?

Wil je graag de bladluizen in jouw tuin op een efficiënte en snelle manier gaan bestrijden? Dan kan je het beste gebruik gaan maken van een luizendoder. Op het moment dat je op zoek naar de beste luizendoder gaat, kom je een nogal divers aanbod tegen. Aangezien je een luizendoder ook niet dagelijks aanschaft, is het wellicht ietwat lastig om de juiste keuze te maken. Graag helpen we jou daar een handje bij!

Wij hebben meerdere luizendoders aan een strenge keuring onderworpen; op basis van onze test hebben we uiteindelijk een top 3 samen weten te stellen. Hieronder vind je, in de vorm van korte reviews, meer informatie over de drie beste luizendoders.

#1 ECOstyle Spruzit-R

Deze luizendoder van ECOStyle is wat ons betreft de beste keuze. Dit middel werkt zowel tegen bladluizen als tegen trips en witte vliegen. Het advies is om dit middel met name te gebruiken bij sierplanten; ook als de sierplanten ín jouw huis staan, kan je de bladluizen met dit middel bestrijden.

Absoluut voordeel van dit middel is dat het niet schadelijk is voor het milieu is. Als je deze luizendoder conform de instructies gebruikt, gaan bijvoorbeeld bijen en andere nuttige insecten niet doodt door het middel. Uiteraard verdwijnen de bladluizen wel op een snelle en efficiënte uit jouw sierplanten.

beste luizendoder kopen

Bij het gebruik van deze luizendoder is het belangrijk om de bladeren goed in te spuiten. Zowel de onder- als de bovenkant van de bladeren moeten echt goed vochtig worden gemaakt. Alleen op die manier kan deze luizendoder binnen de kortste keren de gehele populatie van bladluizen bestrijden. Al met al een prima luizendoder waar we zeer over te spreken zijn.

Op Bol.com zijn veel positieve ervaringen te vinden met deze luizendoder.

#2 ECOStyle Spruzit-R – Concentraat

Ook plek 2 in deze top 3 van beste luizendoders wordt ingenomen door het merk ECOStyle. Dit middel bevat echter alleen maar natuurlijk werkzame stoffen, waardoor dit middel nóg minder belastend voor het milieu is. Met dit concentraat kan je echter wel op een zeer efficiënte en snelle manier de populatie van bladluizen bestrijden.

Je neemt al binnen enkele dagen afscheid van deze vervelende beestjes; overigens kan je deze luizendoder ook voor sierplanten binnenshuis gebruiken.

ecostyle luizendoder ervaringen

Dit middel laat in de meeste gevallen binnen enkele dagen al een duidelijk resultaat zien. Is dat niet het geval? Dan kan je na 7 dagen wederom de sierplanten inspuiten met dit concentraat. De kans is vervolgens héél groot dat alsnog alle bladluizen uit jouw sierplanten in huis en/of tuin verdwenen zijn.

#3 Bayer Garden Desect concentraat

Deze top 3 sluiten we af met dit concentraat van Bayer Garden. Met dit concentraat kan je niet alleen jouw sierplanten beschermen, maar ook verschillende groenten die in jouw tuin staan. Dit concentraat is daardoor ideaal voor mensen met bijvoorbeeld een (kleine) moestuin.

Dat zijn echter niet de enige voordelen van deze luizendoder. Nee, een ander voordeel van deze luizendoder is het feit dat dit middel óók werkt tegen buxusmotten. Maar, dat is nog niet alles. Ook rupsen, kevers en dus bladluizen worden op een efficiënte manier uit jouw sierplanten en groenten verdreven.

bayer luizen doder

Het advies is om deze luizendoder alleen te spuiten op de plekken waar de luizen aanwezig zijn. Op het moment dat een bladluis met dit middel in aanraking komt, is het middel direct dodend. Pas alleen op met gebruik van dit middel rondom vijvers; het middel mag namelijk niet in het water terechtkomen.

Hoe moet je een luizendoder gebruiken?

Heb je hierboven de beste luizendoder voor jouw situatie kunnen vinden? Dan hoef je eigenlijk nog maar één ding te doen; de luizendoder op de juiste manier te gebruiken. Alleen als je deze middelen op de juiste manier weet te gebruiken, geniet je van het optimale resultaat. Hoe je nou een luizendoder exact moet gebruiken, is afhankelijk van het soort middel.

Wij willen daarom het volgende adviseren: volg áltijd de handleiding van het product op. In deze handleiding vind je stap voor stap datgene wat je moet doen. Op het moment dat je de luizendoder op de verkeerde manier gebruikt, kan dit grote gevolgen hebben voor bijvoorbeeld de populatie van nuttige insecten in jouw tuin.

Slotwoord

Het mag duidelijk zijn; een luizendoder brengt meerdere voordelen met zich mee. Het is een effectief bestrijdingsmiddel, waarmee bovendien niet alleen bladluizen bestreden worden. Mocht je een luizendoder gaan gebruiken, is het advies dus om deze conform de handleiding te gebruiken. Alleen op die manier kan je het beste resultaat behalen én is het product niet schadelijk voor bijvoorbeeld insecten in jouw tuin.

Neem bovenstaande reviews nog eens op je gemakje door en schaf direct de gewenste luizendoder aan. Je gaat daar geen spijt van krijgen, aangezien je de bladluizen hiermee op een snelle en efficiënte wijze weet te bestrijden!

Koen
 

Koen heeft een passie voor tuinieren. Jarenlang heeft hij gewerkt als tuinman. Op Online-Tuinman.nl deelt hij informatie, tips en trucks om andere tuineigenaren te helpen bij het makkelijk en goedkoper onderhouden van de tuin.

>