Bedankt, maar wacht nog even

Je aanvraag voor mijn gratis ebook is gelukt. Je zal deze over enkele minuten ontvangen op jouw e-mailadres. Maar hoe zou je het vinden om niet alleen te weten te komen wat de 7 grootste fouten zijn bij het bemesten van de tuin, maar ook wat je eraan kan doen om je tuin vitaal te krijgen en houden? Mijn Bemestingsgids kan niet ontbreken in het effectief en juist bemesten van de tuin. Omdat je op deze pagina terecht bent gekomen ontvang je tijdelijk een vette korting op De Bemestingsgids! 
boek over bemesten tuin

Ontdek het geheim van het juist bemesten van de tuin

Voorkom afstervende planten en het geel worden van het gazon!

koen bijvelds
Koen Bijvelds

Wil het bemesten van jouw tuin ook niet lukken?

Onderzoek wijst uit dat slechts 9% van de tuineigenaren op de juiste manier de tuin bemest. Dat betekent dus dat 91% van de tuineigenaren het op een totaal verkeerde manier doet. Dit zorgt voor hoge kosten en niet het gewenste beeld van de tuin door slecht groeiende planten en gazon. 


Al jaren help ik tuineigenaren met het onderhouden en bemesten van de tuin. Wat ik vaak merk is dat deze tuineigenaren te weinig weten over het op de juiste manier van bemesten. Hierdoor modderen ze maar wat aan. Bemesten is bemesten toch? 


Dat is  niet juist. Als je op het verkeerde moment, met verkeerde meststoffen of in de verkeerde hoeveelheid bemest heeft het weinig of geen effect en is het bemesten  verspilde tijd en geld.  


Al meer dan 40 jaar onderhoud en bemest ik tuinen. In die periode heb ik meer dan 4.000 tuineigenaren geholpen bij het op de juiste manier bemesten van de tuin. Dat deed ik als hovenier. 


Maar... 


Hoe ga ik tuineigenaren helpen als ik niet meer kan werken als hovenier? 

Gaat alle kennis die ik opgedaan heb met het jarenlang experimenteren met het moment van bemesten, hoeveelheid meststof en welke meststoffen het effectiefst zijn dan verloren?

Welke exacte stappen zet ik bij het bemesten van een tuin en in welke volgorde?

blauwdruk bemesting

Een blauwdruk voor het bemesten van de tuin

Twee jaar geleden ben ik begonnen aan een blauwdruk voor het bemesten van de tuin. Ik deed een experiment om te bekijken of er vraag is naar zo'n blauwdruk en welke resultaten men hiermee kan halen. Er deden maar liefst 1496 tuineigenaren mee.

Het lukt hen om na het volgen van de blauwdruk binnen 2 weken zelf de juiste bemesting te selecteren, het meest geschikte moment om te bemesten te bepalen en de eerste resultaten hiervan in de praktijk te zien. Ik legde ze alles stap-voor-stap uit en zij hoefden deze stappen alleen maar te volgen. 

Ik ben omver geblazen door het succes van de blauwdruk. Zoveel slechte groeiende beplantingen en gazons gingen opeens wel groeien en bloeien. En tuineigenaren die vol trots hun resultaten deelde die ze behaalde door het volgen van de blauwdruk. En dus ga ik het nog een keer doen, maar dan nóg beter...

Kristen ervaring


Via Google kwam ik uit op jouw bemestingsgids. Normaal gesproken reageer ik niet zo vaak, maar ik heb zoveel nieuwe en interessante informatie in je boek gelezen, dat ik toch de moeite wil nemen om je ontzettend te bedanken dat je dit beschikbaar stelt.


Het fijne vind ik dat het zo compleet is. Alles van kalk tot specifieke bemesting staat erin. Vaak lees je gefragmenteerd ergens wat over kalk en dan vind ik het lastig om het in een compleet plaatje in te passen. Jij geeft nu dat complete plaatje. En je maakt het ook meteen concreet door er een soort van 'beste koop' bij te doen en er een schema bij te zetten. Ik ben er superblij mee!!


Wat heb ik geleerd vaan je boek? 

- Ik moet veel vaker bemesten op mijn zandgrond dan ik dacht! En ik snap nu ook waarom.

-Wat specifieke organische bemesting anders maakt dan universele bemesting. Dat leek me altijd een beetje onzin en een verkooppraatje van fabrikanten.

- dat ook zuurminnende planten voeding nodig hebben. 

-Hortensia stond in mijn hoof d gerubriceerd onder zuurminnende planten. Jij geeft echter hier een hele mooie nuancering aan.


Zoals gezegd, je boek is heel compleet en ik kan er meteen mee aan de slag

Kristin van de Laar

De Bemestingsgids

Met de boek kan iedereen slechte groeiende beplantingen en gazons laten groeien en bloeien door het juiste gebruik van bemesting

 • De meest complete gids voor het bemesten van de tuin
 • Haal meer resultaat met de bemesting die je toepast in de tuin
 • Moment van bemesten, type bemesting per type beplanting en hoeveelheid bemesting
 • Voorkomen van afstervende planten en gele gazons
 • Gebaseerd op talrijke praktijktesten en experimenten
 • Praktisch geschreven met concrete tips en adviezen
 • Weten dat je het juiste aan het doen bent voor je planten en gazons
 • Waarom bemesting op bepaalde grondsoorten niet effectief is 
 • Welke meststoffen je absoluut moet vermijden, omdat je anders schade aan je tuin toebrengt

Een greep uit de onderwerpen uit die unieke bemestingsboek

Waarom

Ontdek waarom het toepassen van bemesting cruciaal is.

Verschillende grondsoorten

Kom erachter welke grondsoort bij jou in de tuin aanwezig is om effectief te bemesten.

Soorten meststoffen

Leer welke meststoffen er zijn en hoe je de juiste soort selecteert voor jou tuin. 

Mesttekort

Voorkom slechte groeiende beplantingen door tijdig een mesttekort te herkennen én op te lossen.

Bemestingstechniek

Vergroot de effectiviteit van bemesting door op de juiste manier te bemesten.

Keuze van bemesting

Ontdek welke bemesting werkt en welke niet werkt voor de type beplanting die je wilt bemesten.
bemestingsgids-cover-ringband
€ 47,-
€ 27,-

Ontvang De Bemestingsgids direct

 • Kan de beplanting en het gazon in jouw tuin wel een boost gebruiken?
 • Wil je meer resultaat met het toepassen van bemesting? 
 • Ben je het zat dat planten afsterven en het gazon maar niet mooi groen wordt?


Dan is dit de meest complete gids voor het bemesten van je tuin die je online tegen zult komen. Je profiteert van meer dan 40 jaar ervaring en praktijkexperimenten met tuinbemesting voor slechts 27 euro!

Ga DIRECT aan de slag
Niet tevreden? 100% Geld terug
 • Zij bepalen meer resultaat met het juist toepassen van bemesting

  Paula
  Ik heb uw bemestingsgids op internet ontdekt.
  Fantastisch! Ik heb in december kalk gestrooid, en zie nu al veel minder mos in mijn gazon. Ook de tips over het mesttekort herkennen zijn zeer handig!
  Albert

  Eindelijk een complete bemestingsgids voor de tuin. Erg prettig om te lezen. Het bemesten van mijn gazon heeft me al veel resultaat opgeleverd. Het gazon is veel dieper groen en bevat nagenoeg geen onkruid meer.

  Marco
  Regelmatig pak ik de bemestingsgids er bij als iets niet doet wat het moet doen in m’n tuin.
  De laatste tijd heb ik steeds meer aandacht voor de zuurgraad van de bodem dankzij het boek. Ik een pH meter gekocht, zo een met twee lange pennen, om op verschillende plaatsen in de tuin de pH te meten. Erg interessant, want er zijn een aantal planten in m’n tuin die er niet goed bij staan doordat ik jaren de zuurgrand niet goed heb bijgehouden.
  Tamara
  Bedankt voor het e-book. Ik heb het met veel plezier gelezen en het gaat me zeker helpen om de tuin verder te verbeteren. Het boek is makkelijk leesbaar en geeft mij goede handvaten.

  Klaar voor de start?